Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

12-11-2023

KOÜ’nün enkaz arama ve kurtarma sahası bölgemizde tek

Kocaeli Üniversitesi İzmit Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serpil Gerdan, afet durumlarında enkaz alanı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Dünyanın en aktif deprem faylarının geçtiği ülkemiz bir deprem ülkesi ve yakın zamanda yaşanan büyük depremlerin neden olduğu afet durumları ile mücadele önem kazanıyor. Kocaeli Üniversitesi İzmit Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serpil Gerdan, afet yönetimi hakkında açıklamalarda bulundu. Afet yönetiminin önemine dikkat çeken Doç. Dr. Gerdan, doğal afetler esnasında zararın en aza indirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

 

Afetleri önlemenin her zaman mümkün olmadığını ifade eden Doç. Dr. Serpil Gerdan, deprem gibi doğa olaylarında zararların azaltılmasında güvenli yapı inşası kadar toplumun afet bilincini de güçlendirmek gerektiğini aktardı. Doç. Dr. Gerdan, eğitim ve tatbikatların afet bilincinin artırılmasındaki önemini vurguladı.

 

Kocaeli Üniversitesi bünyesinde 6 Şubat depremlerinden sonra kurulan Afet Acil Durum Hazırlık birimi hakkında da bilgiler veren Doç. Dr. Gerdan, birimin afet risklerinin azaltılmasına yönelik eğitim, bilgilendirme, söyleşi gibi çalışmalar yanında ulusal ve uluslararası projeler hedeflediğini aktardı.

 

Bölgemiz ve Kocaeli’de Tek

Kocaeli Üniversitesi İzmit Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan uygulamalı enkaz arama ve kurtarma sahası hakkında da bilgiler veren Doç. Dr. Serpil Gerdan, sahanın akademik çalışmalar yanında sivil toplum kuruluşlarının çalışma ve eğitimlerinde aktif olarak kullanıldığını ifade etti. Bu sahanın bölgede ve Kocaeli’nde tek olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Gerdan, sahanın Türkiye Müdahale Afet planı kapsamında il düzeyinde yapılan il afet tatbikatlarında kullanıldığını söyledi.

 

Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü bünyesindeki Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencilerinin eğitimlerinde de aktif kullanılan sahanın, bu alanda eğitim alan öğrencilerin mesleki gelişimlerine desteğine dikkat çekti.

 

Muhabir: Kadir Yarman, Kameraman: İrem Sudet Gülaydın

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi