Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

10-11-2023

Üniversitemiz Düzce Deprem Çalıştayı’na Destek Verdi

Kocaeli Üniversitesi destekleriyle, 12 Kasım 1999 anma etkinlikleri çerçevesinde Düzce Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Düzce Deprem Çalıştayı” Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Çalıştayın moderatörlüğü Düzce Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Emin Arslan tarafından yapıldı.

 

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fadime Sertçelik, afeti bir olayın kendisi değil, doğurduğu sonuç olarak tanımlayarak geçmiş depremlerden çıkarımlar ve gelece bakış noktasında sunumunu gerçekleştirdi. Türkiye tarihindeki en büyük depremlerin özellikleri ve sahadaki gözlemlerinden bahseden Prof. Dr. Fadime Sertçelik, Düzce’nin depremselliği ile konuşmasını noktaladı.

 

Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık, ülkemizde son 20 yılda yaşanan deprem felaketleri, gözlemlenen yapısal hasarlar ve ileriye dönük alınması gerekenler önlemler hakkında bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Fotoğraf kareleri eşliğinde yaşanan depremlerdeki yapısal hasarları karşılaştıran Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık, sunumunun sonunda alınması gereken tedbirlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

Programın son konuşmacısı olan Gebze Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Anıl Dindar ise “Deprem Kaynaklı Risklerin Azaltılmasına Yönelik Olarak Japonya’dan Bilgi ve Uygulama Transferi: MARTEST Projesi” başlıklı sunumunu katılımcılarla paylaştı. Programda; depreme dayanıklı kentlerin oluşturulması, halkın bilinçlendirilmesi, altyapının hazır hale getirilmesi, yapı stokunun hazırlanması, çevrenin depreme hazır hale getirilmesi, moloz döküm yerlerinin belirlenmesi, kaliteli malzeme ve işçilik ile yenilikçi yapı teknolojilerinin ülkemize kazandırılmasıyla ilgili önemli önerilerde bulunuldu.

 

Düzce Deprem Çalıştayı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi