Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

09-11-2023

Üniversitemiz, İGSAŞ ile iş birliği protokolü imzaladı

Ülkemizin önemli sanayi kuruluşları arasında yer alan İGSAŞ ile Üniversitemiz arasında iş birliği protokolü imzalandı.

 

Protokol, Kocaeli Üniversitesi adına Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk tarafından imzalanırken, İstanbul Gübre Sanayi A.Ş. (İGSAŞ) adına ise İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal tarafından imzalandı.

 

Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt, SEM Müdürü Prof. Dr. Arif Özkan, TTO Müdürü Doç. Dr. Mihriban Civan, Dr. Bahar Kutluk ve İGSAŞ yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen protokol ile iki kurum arasında bilimsel araştırma çalışmaları, eğitim ve uygulama alanında ortak projeler yürütülmesi, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi, öğrencilere yönelik staj imkanları, Ar-Ge projeleri ve danışmanlık hizmetleri gibi konularda ortak çalışmalar yürütmek hedefleniyor.

 

Kocaeli Üniversitesi’nin iş dünyası ile kurduğu iş birliğine bir yenisinin daha eklendiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk; “İGSAŞ ile çok kapsamlı ve son derece faydalı olacağını düşündüğümüz bir protokol imzaladık. Kocaeli Üniversitesi olarak, üniversite-sanayi iş birliğini her zaman ön planda tutuyor ve çok değerli bir kazanım olarak görüyoruz. Bu kıymetli ortaklıklarından dolayı İGSAŞ yöneticilerine teşekkür ederim” dedi.

 

“Akademi dünyasının en seçkin temsilcilerinden birisi olan Kocaeli Üniversitesi ile iş birliği yapmaktan büyük memnuniyet duyuyorum’’ diyen İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal ise; ‘’Bu protokolün üniversitedeki akademik bilgi ile sanayinin gücünün birleştirilerek şehrimize, ülkemize, bilimsel ve teknolojik faydalar sağlayacağına inanıyorum.’’ Dedi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi