09-11-2023

Kentin Mobilyasını Sen Tasarla Yarışması’nın ilk etabı yapıldı

Kocaeli Üniversitesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yapılacak olan "Kentin Mobilyasını Sen Tasarla" yarışması kapsamında düzenlenen ilk etap tamamlandı.

Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Kent Mobilyaları Üretim ve Geliştirme Projesi kapsamında düzenlenecek olan "Kentin Mobilyasını Sen Tasarla" yarışması, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı’nın destekleriyle düzenleniyor. Projenin ilk etabı olan kent içi mobilya ve donatılarının incelemesi; Park Bahçeler Daire Başkanlığı Ahşap ve Metal Atölyesi’ne yapılan teknik gezi Yapı Kontrol Şefi Muhammed Turan'ın detaylı anlatımlarıyla gerçekleştirildi.

Teknik gezi ve atölye çalışmalarından oluşan yarışma süreci sonunda ilgili kategorilerde seçilen tasarımlar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilecek, kentin belirlenen yerlerinde ve fakülte kampüsünde kullanıma açılacak.