Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

02-11-2023

KOÜ, dünya listelerinde yer almaya devam ediyor

 

Kocaeli Üniversitesi, Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan 2024 dünya üniversiteler listesinde 5 farklı bilim dalında listeye girme başarısı gösterdi.

 

Akademik yayın kuruluşları tarafından hazırlanan dünya üniversiteler listelerinin bir yenisi daha açıklandı. Uluslararası üniversite derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE)'ın yayınladığı 2024 THE Alan Bazlı Dünya Üniversite Sıralaması'nda, Kocaeli Üniversitesi önemli bir başarıya imza attı. 108 ülkeden üniversitelerin değerlendirmeye alındığı listede Kocaeli Üniversitesi; Eğitim alanında 601+ bandında, Bilgisayar Bilimleri alanında ise 800 bandında yer alırken; Fizik Bilimleri, Mühendislik ile Klinik ve Sağlık alanlarında da 1001+ bandında yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

 

Üniversitelerin genel olarak sıralandığı listelerde geçtiğimiz haftalarda yer alma başarısı gösteren, başarılı akademisyenler listesinde çok sayıda akademisyeni ile yer alan Kocaeli Üniversitesi, şimdide alanlar bazında da başarılarına bir yenisini daha ekledi. Eğitim alanında 601+ bandında, Bilgisayar Bilimleri alanında ise Uluslararası Üniversite Derecelendirme Kuruluşu'nda 800 bandında yer alan Kocaeli Üniversitesi, Türkiye’den listeye giren üniversiteler sıralamasında da Bilgisayar Bilimleri alanında 14, Eğitim alanında ise 29 üniversiteden biri olma başarısı gösterdi.

 

Fizik Bilimlerinde Türkiye’den 44, Mühendislik alanında 51, Klinik ve Sağlık alanında ise 52 üniversitenin yer aldığı sıralama yapılırken üniversitelerin eğitim, araştırma, atıflar, uluslararası görünüm ve sanayi işbirliği gibi alanlardaki performansı değerlendirildi.

 

Uluslararası üniversite derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE)'da daha önce yayınlanan genç üniversiteler sıralamasında da Kocaeli üniversitesi, 501+ bandında yer alma başarısı göstermişti.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi