Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

07-11-2023

Rektörümüz, Filistinli öğrencilerimizle buluştu

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, eğitimlerini Kocaeli Üniversitesi’nde sürdüren Filistinli öğrencilerimiz ile bir araya geldi. KOÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Eren, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Levent Atalı ile Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Hasan Akpınar’ın da hazır bulunduğu ziyarette, Gazze’de yaşanan katliam bir kez daha kınandı.

 

Öğrenim hayatlarını Kocaeli Üniversitesi’nde sürdüren Filistinli öğrencilerimiz ile tek tek sohbet eden, onların talep ve isteklerini dinleyen Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Gazze’de tüm dünyanın izlediği bir insanlık dramı yaşandığına dikkat çekti. Yaşanan durumun bir savaş değil soykırım boyutuna ulaşan bir katliam olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk , “1000 yıl önce Haçlı seferleri ile Kudüs’ü işgal etmek isteyen zihniyet ile 21. Yüzyıldaki zihniyet aynı. Gazze’de 10 bin insan hayatını kaybetti ve bunların 7 bini kadın ve çocuklardan oluşuyor. Bunun hiçbir şekilde izahı olamaz. Bu katliamı, Kocaeli Üniversitesi olarak şiddetle kınıyoruz.” dedi.

 

Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Gazze’deki son durum ile ilgili öğrencilerden bilgi aldı. Kocaeli Üniversitesi olarak Filistin’in yanında olduğumuzun mesajını veren Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Kocaeli Üniversitesi olarak tüm imkanlarımızla yanınızdayız. Kapımız sizlere her zaman açık. Bir sorununuzda mutlaka bizlere başvurun. Sizin hocanız olarak bende sizden bir ricada bulunacağım. Buradaki eğitiminize olmadığı kadar fazla önem verin, kendinizi geliştirin, sizlerin birlik olup dünyaya mesaj vermeniz çok önemli.” dedi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ayrıca, Filistinli öğrenciler ile ilgilenilmesi ve yemek bursu sağlanması hususunda talimat da verdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi