06-11-2023

Festival Kampüste, ilk gününde renkli görüntülere sahne oldu

Kocaeli Üniversitesi paydaşlığında, Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle bu yıl ikincisi düzenlenen “Kocaeli Film Festivali - Festival Kampüste”nin ilk günü, Turizm Fakültesi'nde düzenlenen 'Mendilim Kekik Kokuyor' filmi ile sona erdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk'ün katıldığı açılış töreni ile başlayan festivalin ilk gününde; Oyuncu Burak Tamdoğan, Oyuncu Senarist Birol Tezcan, Oyuncu Rıza Sönmez, Yapımcı Yönetmen Hüseyin Özdemir, Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Koordinatörü Saidjon Ochilov ve Oyuncu Mustafa Üstündağ'ın katıldığı söyleşiler düzenlenirken, Yönetmen Semih Ellialtı ile Akademisyen-Yönetmen Cangül Aktaş tarafından atölye gerçekleştirildi.

Film gösterimlerinde ise Ali Şir Nevai Belgeseli ile birlikte gün sonunda Turizm Fakültesi'nde açık hava etkinlikleri kapsamında Mendilim Kekik Kokuyor filmi ile Kocaeli Film Festivali - Festival Kampüste'nin ilk günü tamamlandı.