06-11-2023

KOÜ'de "3 Kasım Dünya Tek Sağlık Günü" etkinliği düzenlendi

Kocaeli Üniversitesi Kocaeli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından, Prof. Dr. Yunus Taş Amfisi'nde "3 Kasım Dünya Tek Sağlık Günü" etkinliğinin sekizincisi gerçekleştirildi.

"Tek Sağlık Eğitimi; 'Antroposenik' Tehditlerden Korunmanın Disiplinlerarası Yolu" başlığıyla gerçekleştirilen etkinliği Kocaeli Sağlık Hizmetleri MYO Öğretim Üyesi Dr. Öğr Üyesi Rüştü Taştan verdi.

Açılış konuşmasını yapan Öğr. Gör. Binnur Turan, etkinliğin işleyişi hakkında bilgi verip katılım gösteren herkese teşekkürlerini sundu. Ardından etkinlik, Dr. Öğr Üyesi Rüştü Taştan'ın sunumu ile devam etti.

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutlayarak sözlerine başlayan Dr. Öğr. Üyesi Taştan, 3 Kasım'ın sosyo-kültürel izlerinden ve mikrobiyal tehditlerden bahsederek; mikrobiyal mutasyonlar, yeniçıkan enfeksiyonlar, zoonotik pandemik salgınlar, yatay gen aktarımı, antimikrobiyal direnç, AMD/AMR ve olası mikrobiyal tehditler hakkında bilgiler verdi.

Etkinlik soru cevap bölümü ardından sona erdi.