Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

06-11-2023

Gastronomi Kulübü mutfakta bilim ve sanatı buluşturuyor

Kocaeli Üniversitesi öğrenci kulüplerinden Gastronomi Kulübü, Radyo K.İ.’de Güne Bakış programına konuk oldu. Kulüp başkanı Betül Kahveci, 2015 yılında faaliyete geçen kulübün çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Öğrencilere gastronominin bir bilim ve sanat dalı olduğu bilincini kazandırmayı amaçladıklarını söyleyen Kahveci, teori ve uygulamanın birleştiği bir kulüp olduklarını ifade etti. Kulübün uygulama faaliyetlerinde Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesindeki pastacılık mutfağı ve ana mutfağı kullandığını belirten Kahveci, uzman şeflerin katılımıyla uygulama eğitimleri düzenlediklerini söyledi.

 

Sivas’ta düzenlenen “Anadolu’nun Mirası Soframda” isimli yarışmada, Otur Fatma tatlısıyla ödül alan kulüpte, 2 senedir aktif olarak etkinlik düzenleniyor. Kulüp başkanı Kahveci, yerel işletmelerin desteğinde “Kendin yap kendin ye” temasıyla halka açık aktiviteler düzenlediklerini bu yıl diğer öğrenci kulüpleriyle iş birliklerini güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

 

03 – 09 Kasım tarihleri arasında üniversitemizde düzenlenecek Film Festivali’nin bazı bölümlerinin Turizm Fakültesinde gerçekleştirileceğini vurgulayan Kahveci, etkinlik boyunca ikram hazırlığı ve sunumlarında kulüp olarak aktif rol oynayacaklarını belirterek festivalin Turizm Fakültesi programına herkesi davet etti.

 

Muhabir: Mehmet Karakuş

Kameraman: Sultan Baldır

 

Röportajın tamamını www.radyoki.net üzerinden ulaşabilirsiniz.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi