Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

06-11-2023

Festival Kampüste başladı

Kocaeli Üniversitesi paydaşlığında, Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle bu yıl ikincisi düzenlenen “Kocaeli Film Festivali - Festival Kampüste” başladı.

 

Fen Edebiyat Fakültesi B Blok önünde; Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Meryem Gürbüz, sanatçılar, akademisyenler ile öğrencilerin katılımlarıyla festivalin açılış töreni gerçekleştirildi.

 

Film müzikleri eşliğinde başlayan açılış töreninde Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli Üniversitesi olarak Kocaeli Film Festivali’ne ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Kocaeli Film Festivali, aynı zamanda sanatçıların ve sinema tutkunlarının buluşma noktasıdır. Bu etkinlikler, sinemaya dair pek çok süreci daha yakından keşfetmemize olanak tanıyacak. Film gösterimleri yanı sıra yapılacak söyleşiler, atölye çalışmaları, paneller ve çeşitli etkinliklerle, 7. sanat olan sinemanın nasıl bir güç olduğunu daha iyi anlama fırsatı bulacağız. Bu festival, aynı zamanda genç yeteneklerin keşfedilmesine, yeteneklerin geliştirilmesine ve sinema alanında yeni ufukların açılmasına da yardımcı olacaktır.

 

Kocaeli Film Festivali’nin şehrimizin kültür-sanat hayatına önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Bu vesileyle Üniversitemizin Festival organizasyonunu gerçekleştiren Fen-Edebiyat Fakültesi’ne; Dekanımız Prof. Dr. Ümüt Ay, aynı zamanda festival danışmanı da olan Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Meryem Gürbüz ve fakülte sekreterimiz Hakan Yazıcıoğlu başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hepinize sanat dolu bir hafta diliyorum.” dedi.

 

Festival açılışı ardından ise yine Kocaeli Film Festivali kapsamında Sağlam Metal San. ve Tic. A.Ş. destekleriyle düzenlenen “Türkiye Cumhuriyeti’nin Sanayileşme Öyküsü” adlı sergi açılışı gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt, Sağlam Metal A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Koçak ile Sağlam Metal Kültür ve Sanat Programları Yöneticisi Ömer Faruk Arslan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümüt Ay, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren’in katılımlarıyla açılan sergi, Türkiye Cumhuriyeti’nin sanayi tarihini anlatan fotoğraflardan oluşuyor.

 

Kocaeli Üniversitesi’nde dört gün boyunca devam edecek olan Festival Kampüste programında, Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi, Fen Edebiyat Fakültesi, Turizm Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ile Hukuk Fakültesi’nde çeşitli etkinlikler yapılacak. Film gösterimleri yanı sıra yönetmenler, sinema oyuncuları ve yapımcıların katılımlarıyla söyleşiler ile atölyeler gerçekleştirilecek.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi