Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

05-11-2023

KOÜ Öğrencilerinin jüri üyesi olduğu Kocaeli Film Festivali Ödül Töreni düzenlendi

Kocaeli Üniversitesi paydaşlığında, Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle bu yıl ikincisi düzenlenen Kocaeli Film Festivali Ödül Töreni gerçekleştirildi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün katılımlarıyla Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, İl Kültür Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, KBB önceki Başkanvekili Yaşar Çakmak, KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, ünlü oyuncular Gökhan Mete, Barış Falay, Can Sipahi, Savaş Satış, Selen Öztürk, Çiçek Dilligil, Rıza Sönmez ve Aslı Altaylar ile akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

 

Kocaeli Film Festivali Ödül Töreni, 2023 yılında kaybettiğimiz sanatçıların anılması ile başladı. Törenin açılış konuşmalarını ise KBB önceki Başkanvekili Yaşar Çakmak ile Festival Direktörü Azer Şelte yaptı. Kocaeli Film Festivali Ödülleri kapsamında ilk olarak Onur Ödülleri verildi. Sanat Emek Ödülü; Aydın Sigalı, Sinema Emek Ödülleri; Nazlı Tosunoğlu ve Bülent Emin Yarar, Yaşam Boyu Onur Ödülleri ise Gökhan Mete ile Ayşe Kökçü'ye verildi.

 

Türkan Kandıralı'nın müzik dinletisi sunduğu törende Meryem isimli kısa film gösterimi yapıldı. Film gösterimi ardından kategori ödüllerine geçildi. Ülkemizde ilk kez Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin oylarıyla belirlen Ögrenci Filmleri kategorisinin kazananı Apartman Boşluğu filminin yönetmeni Can Baran'a plaketini Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk takdim etti.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, sanatçıların varlığının bir ülke için önemine değindiği konuşmasında, Kocaeli Film Festivali'nin paydaşları arasında bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Üniversitemizin Festival organizasyonunu gerçekleştiren Fen-Edebiyat Fakültesi’ne; Dekanımız Prof. Dr. Ümüt Ay, aynı zamanda festival danışmanı da olan dekan yardımcımız Doç. Dr. Meryem Gürbüz ve fakülte sekreterimiz Hakan Yazıcıoğlu başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eder, 2. Kocaeli Film Festivali’nin hayırlı olmasını temenni ederim.” dedi.

 

Festivalin diğer kategorilerinde ise; En iyi Belgesel kategorisinde Kavur ile Aşk, Ateş ve Anarşi Günleri; En iyi animasyon kategorisinde Labirent ödüllendirildi. Kısa filmler ketogorisinde Güliz Gençoglu En İyi Kadın Oyuncu, Ahmet Kaynak ise En İyi Erkek Oyuncu Ödülü alırken, En İyi Kısa Film Ödülü ise Teamül adlı filme verildi. Uzun metrajlı filmler kategorisinde ise En İyi Kadın Oyuncu Hazar Ergüçlü seçilirken plaketi KOÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emrah Özkul takdim etti. Ödül töreninin son ödülü ise Barış Falay'a En İyi Erkek Oyuncu Ödülü olarak verildi.

 

Kocaeli Film Festivali Ödül Töreni, En İyi Kısa Film Ödülü alan Teamül adlı kısa filmin gösterilmesi ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi