Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

05-11-2023

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, ‘Meme Hastalıkları’ çalıştayına katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, ”Meme hastalıklarında Yapay Zeka, Blockchain, Metaverse ve Veri Bilimi Çalıştayı”na katıldı.

 

İstanbul Üniversitesi’nde gerçekleştiren çalıştayın açılış konuşmalarını Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, SENATÜRK Başkanı Prof. Dr. Bahadır Güllüoğlu ve Sempozyum Başkanı Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu yaptı.

 

Türkiye’nin önde gelen kurum ve kuruluşlarının desteğiyle hazırlanan toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Yapay zekâ alanında dikkat etmemiz gereken iki nokta var: Tıp alanında yaygınlaşmasından endişe etmeli miyiz? Hekimlik sanatını daha önemli bir hale mi getirdi? sorularını yöneltirken, bu konuda ise olumlu ve olumsuz iki bakış açısı söz konusu olabilir” sözlerine yer verdi.

 

Çalıştayda “Dünden Yarına; Tıp Dünyasında Yapay Zeka, Veri Bilimi ve Metaverse”, “Meme Sağlığının Geleceği”, “Tıpta Endüstri 4.0 Araçlarının Artan Rolü”, “Sağlık Bilişimi-Hastane Bilgi Sistemlerinde Yapay Zeka Uygulamaları”, “Yapay Zeka ve Veri Bilimi”, “Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin: Bilişim Teknolojileri ve Sürdürülebilir Sağlık”, “Hekim Gözü İle; Günümüzde Meme Hastalıklarının Tanı ve Tedavisinde Bilişim Teknolojileri”, “Meme Sağlığının Geleceği Hastalıkların Tedavisinde Yapay Zeka ve Veri Bilimi Gelecek İçin Ne Vadediyor? Potansiyeller, Sınırlılıklar ve Gri Alanlar” konulu paneller düzenlendi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi