Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

05-11-2023

Rektörümüz, Cumhurbaşkanımız teşrifleriyle açılan Ford Otosan Yeniköy Fabrikası Açılış Töreni’ne katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen Ford Otosan Yeniköy Fabrikası açılış törenine katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç’un açılış konuşmasının ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır konuşmasını gerçekleştirdi. Ford Custom ailesinin yeni araçları E-Transit Custom ve Tourneo Custom’un tanıtımı akabinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılımcılara hitap etti.

 

Ford Otosan Yeniköy Fabrikası’nın açılış törenine, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve Ali İhsan Yavuz, Vali Seddar Yavuz, Milletvekilleri; Mustafa Varank, Sadettin Hülagü, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Sami Çakır, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, il ptorokolü,  iş insanları, davetliler ve basın mensupları katıldı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, ülkemizin yaptığı atılımlar ile dünyanın önde gelen ülkeler arasında yer aldığına dikkat çekti. Gölcük’te açılan fabrikanın önemini vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Elektrikli araç ve bataryalarının üretileceği fabrikanın ülkemize kazandırılmasında katkısı olan herkesi kutluyorum.  Ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi