Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

03-11-2023

Rektörümüz “3. Ekonomi Zirvesi”ne katılım sağladı

İMES OSB bünyesinde düzenlenen “Cumhuriyetin 100.yılında Türkiye Ekonomisi ve Beklentiler” konulu “3. Ekonomi Zirvesi”ne, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk katılım sağladı.

 

İstanbul Topkapı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emre Alkin, Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, Yayın Kurulu Başkanı Dr. Şeref Oğuz ve Genel Koordinatör Vahap Munyar’ın konuşmacı olarak katıldığı “3. Ekonomi Zirvesi”, İMES OSB Süheyl Erboz Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay yaparken, selamlama konuşması için sahneye davet edilen Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk; Sanayinin Üniversiteler açısından öneminden bahsederek, “Kocaeli Üniversitesi olarak sanayi kuruluşlarımızla bir araya gelmeye çalışıyoruz. Toplumsal Katkı ve İşbirliği adına pek çok işler yapıyoruz. Marka ve GTÜ’nün de içinde bulunduğu Kalite Mühendisliği Yetiştirilmesi adına bir protokol imzaladık. Türkiye’de işsizliğin yanında işçisizlik var. Bu sorunu bu ve bunun gibi protokoller ile çözmeyi hedefliyoruz. Ayrıca Kümeleme konusuna destek veriyoruz. Bu programlarda protokoller imzalıyoruz. Kocaeli Üniversitesi olarak sanayicilerin her türlü yanındayız ve bundan gurur duyuyorum. Çünkü ülkemizin buna ihtiyacı var. Bizde gücümüz yettiğince destek olacağız. Bu kapsamda İMES Ekonomi Zirvesi’nin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Tüm protokol tarafından açılış kurdelesinin kesilmesi  ile program devam etti.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi