Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

01-11-2023

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, 'Türkiye Yüzyılı Kariyer Zirvesi'nde Başiskeleli gençlerle buluştu

Başiskele Belediyesi tarafından düzenlenen 'Türkiye Yüzyılı Kariyer Zirvesi'ne katılan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, gençlere önemli tavsiyelerde bulundu.

 

Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi'nde düzenlenen Türkiye Yüzyılı Kariyer Zirvesi, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü'nün ev sahipliğinde, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakin, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Kocaeli Sağlık Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Gökhan Yavaşer, KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt, Turizm Fakültesi Dekanı Emrah Özkul, KOÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Eren, KOÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Levent Atalı, akademisyenler ile Başiskele ilçesinde bulunan liselerin gençleri katıldı.

 

Ünlü televizyon sunucusu Cem Öğretir'in moderatörlüğündeki 'Kariyer Zirvesi' saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış oturumu ise Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü'nün moderatörlüğünde, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar ve Kocaeli Sağlık Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas'ın katılımı ile gerçekleştirildi.

 

Açılış oturumunda ilk sözü Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk aldı. Filistin'de yaşanan insanlık dramına değinerek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, masum insanlara yönelik gerçekleştirilen bu katliamı şiddetle kınadığımızı bir kez daha vurguladı.

 

Cumhuriyetimizin 100. Yılını geride bıraktığımız bugünlerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı'nın en büyük mimarlarının gençler olacağını vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, 'Türkiye Yüzyılı başlıkları arasında Gençliğin Yüzyılı başlığı en değer verdiğim başlıklardan bir tanesi. Bugünümüz, yarınımız geleceğimizin teminatı gençlerimizi, eğitimden kültüre, spordan sanata her alanda başarılı görmek bizim en büyük hedefimiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, ‘Gençler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.’ İşte bu nedenle, geleceğimizin şekillenmesinde sizin oynayacağınız rol büyük önem taşıyor. Çünkü Türkiye’mizin 2. Yüzyılı, gençlerimizin kariyerleriyle birlikte inşa edilecektir." dedi.

 

Kocaeli Üniversitesi ile ilgili güncel bilgiler de paylaşan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, bu tür kariyer zirvelerinin önemine değindi. Geçtiğimiz hafta Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamaları kapsamında Kariyer Zirvesi'nde sektör temsilcilerini üniversitemizde ağırladığımızı ve 26-27 Şubat 2024 tarihlerinde Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde Türkiye'nin en büyük fuarı Marmara Fuarı'nın düzenleneceğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, gençleri Marmara Fuarı'na davet etti.

 

Günümüzde teknolojinin hızla değiştiğini, iş dünyasının sürekli bir dönüşüm içerisinde olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, "Kariyeriniz sadece teknik becerilere dayalı değildir. İşte bu noktada kendinizi farklı alanlarda da geliştirmeniz çok önemli. Bu sebeple; tutkuyla yola çıkın, sürekli öğrenin, hedefler belirleyin, iletişim becerilerinizi geliştirin, risk almaktan korkmayın, zorlukları kabul edin, sosyal sorumluluk sahibi olun, kendinize inanın." diyerek gençlere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

 

 

Açılış oturumunda bir diğer sözü Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar aldı. Kendi tecrübelerini gençlerle paylaşan Rektör Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Türkiye'de üniversitelerde verilen eğitimin Avrupa ve ABD'den geride olmadığının altını çizdi. Kendimize inanmamız ve güvenmeniz gerektiğine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, 'Bizim ihtiyacımız özgüvenli olmak. Eksik olduğumuz noktalarda kendimizi geliştirmeliyiz. Takım çalışması yapmalı, iletişimde kendimizi geliştirmeli, iş geliştirme yeteneğimizin ve sosyal becerilerimizin iyi olması gerekiyor." dedi.

 

Açılış oturumunda son sözü ise Kocaeli Sağlık, Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas aldı. Değişimle ilgili konuşan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, "50 yıl önce üniversite mezununa sadece diploma soruyorlardı. Bugün ise diploma sorulmayan iş alanları var. Günümüzde artık yetkinlikleriniz soruluyor. Bugün kariyerinizde ayakta durabilmenizin tek yolu kaldı; değişimi anlayabilmek ve değişime ayak uydurabilmek. Hangi üniversiteyi, bölümü seçerseniz seçin size dersler yanında hangi nitelikleri kazandıracağına mutlaka bakın.' açıklamasında bulundu.

 

Üniversite rektörlerinin yaptıkları konuşmalar ardından Türkiye Yüzyılı Kariyer Zirvesi açılış oturumu sona erdi.  Açılış oturumu ardından 'Stratejik Liderlik' başlığında yapılan bir diğer oturumda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, gençlerle buluştu.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi