03-11-2023

KOÜ Sıfır Atık Kulübü, 100. Yıl Bilim-Sanat ve Spor Şenliğine katıldı

Kocaeli Üniversitesi Sıfır Atık Kulübü, hem atıkların yeniden kullanılmasına, hem de sıfır atık bilincinin toplumda yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarına her gün bir yenisini ekliyor.

Derince İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çenesuyu İlkokulu ve Ortaokulu tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzüncü yıl etkinliği olarak “100.Yıl Bilim, Sanat ve Spor Şenliği” düzenlendi.  Şenliğe katılan Sıfır Atık Kulübü Danışmanı Doç. Dr. Nermin Demirkol ve kulüp üyeleri, düzenledikleri ileri dönüşüm atölyesi ile farklı atık çeşitlerinin yeniden kullanımını, atıklara sanatsal değer katarak gösterdi.

Protokol ve öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören atölyede kırık porselen parçalardan, eskimiş çoraplara kadar pek çok atık malzeme ile ileri dönüşüm çalışmalar yapıldı. Etkinlik sonunda Okul Müdürü Cüneyt Dağ tarafından, Doç. Dr. Nermin Demirkol ve kulüp başkanı Deniz Öztürk’e teşekkür plaketi takdim edilirken, atölyeye katkı sağlayan tüm kulüp üyelerine katılım sertifikası verildi.