Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

29-11-2023

Üniversitemizde “Üretimde İnovatif Yaklaşımlar ve İnsan Kaynağı Çalıştayı’’ düzenlendi

Kocaeli Üniversitesi Hereke Asım Kocabıyık MYO tarafından Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Makine Programı tarafından, üniversite-sanayi işbirliği kapsamında “Üretimde İnovatif Yaklaşımlar ve İnsan Kaynağı Çalıştayı’’ düzenlendi.

 

Prof. Dr. Haluk Dursun Hereke Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Elif Öğüt, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Levent Atalı, Hereke Asım Kocabıyık MYO Müdürü Doç. Dr. Arzu Morkoyunlu, Hereke Ömer İsmet Uzunyol MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gönül Konakay, KOÜ TTO Müdürü Doç. Dr. Mihriban Civan,Düzenleme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Hasan Öktem,Öğretim Görevlisi Ferit Artkın,Öğretim Görevlisi Hüsnü Baysal ile Görsel Tasarım Öğretim Görevlisi Toprak Temel, bölüm başkanları, akademisyenler, idari personeller ve çok sayıda öğrencinin yanı sıra Calor Makine, Farba Otomotiv, Gülaş Grup, Güneş Plastik, KM Kümsan, Onka Elektrik Malzeme ve Dostel Makina firmaları katılım sağladı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan çalıştayın selamlama konuşmalarında konuşan Makine ve Metal Teknolojileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Öktem; ‘’Üniversitemizin araştırma üniversiteleri arasında olması açısından bizler de MYO’lar olarak buradayız demek için bu çalıştayı gerçekleştiriyoruz. Hepiniz hoş geldiniz.” dedi.

 

Patent başarısı gösteren hocalara teşekkür ederek konuşmalarına başlayan Hereke Asım Kocabıyık MYO Müdürü Doç. Dr. Arzu Morkoyunlu: “Sanayi, belediyeler ve sektörlerle bir araya gelerek projeler ortaya koymak istiyoruz. Bu kapsamda Rektör hocamızla birlikte çeşitli firmalarla protokoller imzalıyoruz. Bu konuda bize destek verdiği için Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’e teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

‘’Üniversitemiz ile sanayi arasında kurulan bağlantı, geleceğimizin inşasında büyük rol oynuyor.’’ diyen Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk; ‘’Üniversiteler ekonomik ve toplumsal değere dönüşmelidir aksi takdirde anlamı kalmaz. Sanayi kuruluşları üniversitelerin sunduğu araştırma olanaklarından faydalanabilir. Ülkemizin ekonomik kalkınması için üniversite sanayi işbirliği oldukça önemli ve biz göreve geldiğimizden beri bu konuda çaba gösteriyoruz. Her türlü imkana sahibiz ve mazeret, bahane üretmeden çalışmaya devam etmeliyiz. Biz her gittiğimiz yerde söylüyoruz ki egomuzu kapının dışında bırakıyoruz. Bölgeye ülkeye katma değer kazandırmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda MYO’larımızın önemi de oldukça büyük. Hereke Asım Kocabıyık MYO da bu konuda üstüne düşeni yapıyor. Başta sayın müdürümüz olmak üzere 3.sü gerçekleştirilen bu çalıştayda emeği geçen herkesi kutluyorum ve hocalarıma tek tek teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Açılış konuşmalarının ardından firmalar, gerçekleştirilen projeler, anlaşmalar ve işbirlikleri üzerine sunum konuşmaları gerçekleştirdi.

 

Destek sağlayan çok sayıda firmaya Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Elif Öğüt, Hereke Asım Kocabıyık MYO Müdürü Doç. Dr. Arzu Morkoyunlu, Hereke Ömer İsmet Uzunyol MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gönül Konakay ve Makine ve Metal Teknolojileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Öktem tarafından teşekkür belgeleri verildi

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi