Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

28-11-2023

AFAD Projelerinde KOÜ Jeofizik Başarısı

Üniversitemiz Jeofizik Mühendisliği, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından 23-24 Kasım Tarihlerinde Ankara’da düzenlenen ve son on yılda desteklenen 65 AR-GE projesinin sunulduğu “On Yılın Ardından Ulusal Deprem Araştırma Programı (UDAP) Çalıştayı”na katılım sağladı.

 

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü, tamamladığı 6 proje ile katılım sağlarken, yürütücü üniversitelere göre yapılan sıralamada Kocaeli Üniversitesi 6 proje ile projesi desteklenen 29 üniversite içinde ODTÜ’nün ardından 2. Sırada yer aldı.

 

Proje, yürütücüleri olan Jeofizik Müh. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fadime Sertçelik, Prof. Dr. Şerif Barış, Prof. Dr. İbrahim Sertçelik, Doç. Dr. Tahir Serkan Irmak ve Dr. Öğr. Üyesi Berna Tunç tarafından sunulurken, proje araştırmacılarından Dr. İsmail Talih Güven ve Dr. Süleyman Tunç’ta çalıştaya katılım sağladı.

 

Prof. Dr. Fadime Sertçelik ve Prof. Dr. Şerif Barış’ın oturum başkanlığı yaptıkları çalıştayda, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Harita Genel Müdürü Tümgeneral Dr. Osman Alp, MTA Genel Müdürü Vedat Yanık, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar açılış konuşmaları ile destek verdiler.

 

“On Yılın Ardından Ulusal Deprem Araştırma Programı (UDAP) Çalıştayı”na çeşitli kurum ve kuruluşlardan çok sayıda davetli katılarak sunumları izledi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi