Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

27-11-2023

Marmara Kariyer Fuarı Çalıştayı, 16 üniversitenin rektörünün katılımı ile gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı'nın koordinasyonu ile üniversitemiz ev sahipliğinde 26-27 Şubat 2024 tarihlerinde düzenlenecek olan Marmara Kariyer Fuarı kapsamında çalıştay düzenledi.

 

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk yanı sıra paydaş  üniversitelerin rektörleri, rektör yardımcıları ile KAGEM müdürleri ve il protokolünün katılımıyla gerçekleştirilen 'Marmara Kariyer Fuarı Çalıştayı' Kartepe Park Otel'de düzenlendi.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan çalıştayda selamlama konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Üniversitesi KAGEM Müdürü Prof. Dr. Birsen Bilgili; Kariyer Merkezi olarak üniversitemiz bünyesinde yapılan çalışmalardan bahsederek gerçekleştirilen çalıştay halkında bilgiler paylaştı.

 

Kocaeli Üniversitesi olarak istihdamı artıran her etkinliği önemsediğimizi belirten Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ise, "Son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek önem kazanan nitelikli insan kaynağı yetiştirme ve istihdamı konusunda Kocaeli Üniversitesi olarak önemli çalışmalar yapıyor ve iş dünyasının istihdam programlarına destek veriyoruz. Üniversite-sanayi işbirliği Ar-Ge, staj, istihdam gibi konuları geniş bir yelpazede değerlendiriyor, çalışmalarımızı bu yönde gerçekleştiriyoruz." dedi.

 

Marmara Kariyer Fuarı'nın bu anlamda önemli olduğuna dikkat ceken Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, "Marmara Kariyer Fuarı’nı paydaş üniversitelerimizde öğrenim gören gençlerimiz ve katılımcı firmalar için önemli bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Onbinlerce istihdamın temellerinin atılacağına inanıyoruz. Bu vesile ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanımız Sayın Doç. Dr. Salim Atay’a ve ekibine bize bu imkanı sundukları için Kocaeli Üniversitesi Rektörü olarak şahsım ve üniversitem adına şükranlarımı sunuyorum. Siz değerli paydaş üniversitelerimizin değerli rektörlerine ve yönetimine destekleri için teşekkür ediyor, çalıştayın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Büyükşehir olarak üniversite ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştaya gereken her türlü desteği sağlayacaklarından bahsetti. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ise; Kocaeli’nin sadece bir sanayi kenti olmadığını belirterek çalıştayın şehrimizde gerçekleştirilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

 

Kocaeli bölgesinin sanayide olduğu kadar sosyal bilimlerde de öncü olması gerektiğinden bahseden CBİKO Başkanı Doç. Dr. Salim Atay Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Marmara bölgesi Türkiye’nin Sanat, Kültür ve Sanayi de her alanda önde olabilecek konumda olduğundan bahseden Doç. Dr. Salim Atay, “Bunun için ellimizden gelen desteği vereceğiz.” dedi.

 

Açılış konuşmalarının ardından çalıştay oturumlarına geçildi. Çalıştayda rektörler, rektör yardımcıları ve KAGEM müdürleri olarak 3 ayrı oturumda “Kariyer Fuarı” organizasyonu ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

 

Çalıştay, değerlendirme toplantısının ardından sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi