Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

25-11-2023

Kocaeli Üniversitesi’nde 1. Akademik Çalıştay Buluşması düzenleniyor

Kocaeli Üniversitesi Atçılık Meslek Yüksekokulu ile Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından 1. Akademik Çalıştay Buluşması düzenleniyor.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Hasan Engin Tuncer, Kartepe Atçılık MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erdener Balıkçı, il protokolü, sektör temsilcileri ile akademisyenlerin katıldığı çalıştay, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

Çalıştayın açılış konuşmasında Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, çalıştayın atçılık dünyasına emek veren tüm akademik paydaşlara önemli ve olumlu etkiler katacağına inandığını ifade etti. Kocaeli Üniversitesi olarak meslek yüksekokullarını önemsediğimizi vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kartepe Atçılık MYO’nun da uzun yıllardır önemli projelere imza attığını söyleyerek MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erdener Balıkçı ile akademik ve idari personele teşekkür etti.

 

Çalıştayın, binicilik eğitimindeki mevcut durumun değerlendirilmesi, sorunların masaya yatırılması ve çözümler üretilmesi açısından önemli olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Akademik Çalıştay Buluşması’nın, düzenlenmesinde emeği bulunanlara teşekkür etti.

 

Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Hasan Engin Tuncer ise “Bilimi arkanıza almadan yapılacak çalışmalar boş çalışmalar oluyor. Akademik çalışmalara değer verilmezse maalesef hep yarım kalıyor. Bu sebeple bu çalıştayda anlatılacak konular çok önemli. Birlikte güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

 

Açılış konuşmaları ardından oturmalara geçildi. 13 üniversiteden yaklaşık 30 bilim insanı iki gün boyunca; atçılık ve antrenörlük eğitimi veren üniversitelerin, Gençlik ve Spor Bakanlığı yönetmelik ve mevzuatlarına dâhil edilmesi hususunu değerlendirecek, üniversitelerde ortak binicilik eğitim müfredatının binicilik federasyonu ile akredite edilmesi görüşülecek, Atçılık Meslek Yüksekokulu ve meslek yüksekokullarındaki atçılık programlarında ki binicilik uygulama koşullarının ve imkânlarının tespiti, ulusal ve uluslararası standartlara getirilmesi konusunda yapılması gerekenler değerlendirilirken, üniversitelerin atçılık programı öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının, bilimsel gelişimlerini sağlamak amacı ile öneriler sunulacak.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi