Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

31-10-2023

Kocaeli Üniversitesi, ülkemizin en büyük kariyer fuarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor

Kocaeli Üniversitesi paydaşlığında gerçekleştirilecek proje ile diri faylar ve fay segmentleri üzerinde paleosismoloji temelli çalışmalar yürütülerek, “Türkiye Deprem Tehlike Haritası” güncellenecek.

 

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Fevzi Gürer'in araştırmacı olarak yer aldığı proje kapsamında, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın teşrifleri ve Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün katılımlarıyla “Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma Platformu”nun tanıtım ve imza töreni gerçekleştirildi.

 

Kocaeli Üniversitesi, TÜBİTAK, AFAD, MTA ve Türkiye Belediyeler Birliği ortaklığında oluşturulan platform için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde imza töreni düzenlendi. Törene; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezi (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Maden ve Teknik Arama (MTE) Genel Müdürü Vedat Yanık, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Yücel Yılmaz ile Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk yanı sıra paydaş üniversite rektörleri ile araştırmacılar katıldı.

 

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) koordinatörlüğünde, AFAD, MTA, Kocaeli Üniversitesi ile paydaş üniversiteler işbirliğinde gerçekleştirilecek proje ile Türkiye diri faylarının paleo-sismolojik özellikleri incelenecek. Proje ile diri faylar ve fay segmentleri üzerinde paleosismoloji temelli çalışmalar yürütülerek, “Türkiye Deprem Tehlike Haritası” güncellenecek. Projeyle birlikte, diri fayların bulundukları bölgelerde, yerleşim alanlarını etkileyebilecek nitelikte deprem senaryoları ortaya konularak 128 fay segmentinin analiz edilmesi 2 yıl sürecek.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi