Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

31-10-2023

Öğrenci filmlerini öğrenciler oyluyor

Kocaeli Film festivali 3-9 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek. Film festivalinin danışmanlığını yapan Kocaeli Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meryem Gürbüz bu yıl ikincisi düzenlenecek film festivali ile ilgili Radyo K.İ.’de açıklamalarda bulundu.

 

Kocaeli Üniversitesi’nin öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleşecek film festivali için geri sayım başladı. Festivalin danışmanlığını yapan Doç. Dr. Meryem Gürbüz, festival hazırlıklarında Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir çalışma gerçekleştirildiğini bu iş birliğinin festivalin başarından önemli bir rol oynayacağını belirtti.

 

Doç. Dr. Gürbüz, film festivalinin Kocaeli’nin kültürel ve sanatsal yaşamında büyük katkılar sağlayacağını ifade etti. Festivalin sinema sanatına olan ilgiyi ve bilinci artıracağını söyleyen Doç. Dr. Gürbüz, festival içindeki tüm etkinliklerin ücretsiz olduğunu, Kocaeli halkına ve ziyaretçilere açık olduğunu vurguladı.

 

Kocaeli Üniversitesi Film Festivali’nde Önemli Yerde

Doç. Dr. Meryem Gürbüz, Kocaeli Üniversitesi’nin Kocaeli Film Festivali’nde önemli bir rol oynadığını belirtti. Festival kapsamında gösterilecek filmlerin bir kısmı, Kocaeli Üniversitesi’nin Umuttepe ve Derbent Yerleşkelerinde izleyiciyle buluşacak. Üniversitenin yerel sanat ve kültür etkinliklerine olan katkısına değinen Doç.Dr. Gürbüz, festivalin Kocaeli Üniversitesi öğrencileri için de önemli bir deneyim olacağını vurguladı.

 

Festivalin, öğrencilere sektördeki profesyonellerle tanışma ve onlardan öğrenme fırsatı sunacağını ifade eden Doç. Dr. Gürbüz, öğrenci filmlerinin öğrenciler tarafından oylanması süreci hakkında da bilgiler verdi. Öğrencilerin, Öğrenci Bilgi Sistemi (ÖBS) üzerinden 10 film izleyip oy verebileceklerini söyleyen Doç. Dr. Gürbüz kazanan filmin, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Nuh Zafer Cantürk’ün katılacağı törenle ödülüne kavuşacağını söyledi. Bu tür etkinliklerin, öğrencilerin sosyal ve kültürel yaşamlarına katkı sağladığını ifade eden Doç. Dr. Gürbüz, bütün öğrencileri filmleri izlemeye ve oy kullanmaya davet etti. Oylama 1 Kasım tarihine kadar devam edecek.

 

Muhabir: Mehmet Karakuş, Kameraman: İrem Sudet Gülaydın

 

Röportajın tamamını www.radyoki.net üzerinden dinleyebilirsiniz.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi