30-10-2023

KOÜ’den Özbekistan’da bir dizi girişim

Kocaeli Üniversitesi, yurtiçinde yaptığı sanayi, üniversite ve kamu işbirliklerini, yurtdışında da sürdürüyor.

Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Tarı, hem üniversitemizin işbirliklerini geliştirmek hem de “İpek Yolu ve Ötesi Kongresi”ne katılmak üzere Özbekistan’a gitti.

Özbekistan’da olduğu süre içerisinde, üniversiteler ile temas kuran ve üniversitemiz adına eğitim işbirlikleri sağlayan Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Tarı,  Alfraganus Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Bir Yol Bir Kuşak: Göç, Turizm ve Ekonomi  Politik” temalı İpek Yolu ve Ötesi Kongresi Serisi” (SIRCON 2023)’e de katılarak bildiri sundu.

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen ve 22 farklı ülkeden 150 bilim insanı ile araştırmacının yer aldığı kongrede ‘Verimlilik Artışı ve Kur Şoklarının İhracat, Ekonomik Büyüme ve Refah Üzerindeki Etkisi: Türkiye Üzerine Hesaplanabilir Genel Denge Analizi’ başlıklı bir bildiri sunan Prof. Dr. Tarı, ayrıca Alfraganus Üniversitesi öğrencilerine ders de verdi.