Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

06-10-2023

Kocaeli Üniversitesi, program güncelleme sürecine rehberlik için eğitim faaliyeti gerçekleştirdi

Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü, yeni kurulan Eğitim Koordinatörlüğü aracılığıyla,  Fen Edebiyat Fakültesi Eğitim Komisyonu üyeleri ve öğretim elemanları için program güncelleme süreçlerine yönelik rehberlik amaçlı bir eğitim faaliyeti gerçekleştirdi.

 

Eğitime, Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümüt Ay ve Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Meryem Gürbüz ile Doç. Dr. Caner Yalçın, komisyon üyeleri ve öğretim elemanları katılım gösterdi.

 

 “Öğretim Elemanı Program Güncelleme Kılavuzu”nun eğitimin odak noktası olduğunu ifade eden Kocaeli Üniversitesi Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Zeynel Kablan, bu kılavuzun eğitim süreçlerinin niteliğini artırmak amacıyla, ihtiyaç analizinden başlayarak, program yeterliliklerinin belirlenmesine, program yeterlilikleri ile uyumlu bir şekilde ders içeriklerinin oluşturulmasına kadar geniş bir bilgi seti sunduğunu ifade etti. Uluslararası standartlara uyum sağlamak ve eğitim kalitesini yükseltmek için kullanılabilecek tekniklerin yanı sıra, öğretim elemanlarıyla program güncellemeleri sırasında karşılaşabileceği zorluklar ve bu zorlukları nasıl aşabilecekleri konusunda pratik bilgiler paylaşıldı.

 

Bu ilk eğitimle birlikte, 2023 yılı içinde tüm birimlerde program güncelleme eğitimlerinin tamamlanmasının hedeflendiği vurgulandı. Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğünün tam destek verdiği program güncelleme çalışmaları süresince, Eğitim Koordinatörlüğü’nün eğitim birimlerinde oluşturduğu komisyonlar vasıtasıyla öğretim elemanlarıyla sürekli bir iletişim içerisinde olma hedefi önemle vurgulandı.

 

Zeynel Kablan, bu süreçteki başarının eğitim kalitemizi artırma adına önemli olduğunu vurgulayarak eğitimi tamamladı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi