Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

29-10-2023

Kocaeli Üniversitesi, Cumhuriyetimizin 100. Yılını coşkuyla kutladı

Kocaeli Üniversitesi 100. Yıl Etkinlikleri, Kocaeli Valiliği tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Kutlama Töreni’nde sahne alan Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Çoksesli Korosu ve Karamürsel Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı Bandosu’nun konseri ile sona erdi.

 

Kocaeli Valiliği’nde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Kutlama Töreni’ne, Kocaeli Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Yıldırım da katılım gösterdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin selamlama konuşmasını Kocaeli Valisi Seddar Yavuz gerçekleştirdi. Vali Yavuz, “Bayramımız kutlu, Cumhuriyetimiz sonsuz olsun!” sözleri ile törene katılan herkesin bayramını kutladı.

 

Mehter Takımı gösterisi, şiir okunması ve halk oyunları ardından Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Çoksesli Korosu sahne aldı. Şefliğini Doç. Dr. Hakan Bağcı’nın yaptığı koroya Şef Dnz. Yrb. İlker Özöztürk yönetimindeki Karamürsel Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı Bandosu eşlik etti. Konser sonrası, yapılan tören geçişi ile bir hafta boyunca Kocaeli Üniversitesi tarafından düzenlenen 100. yıl etkinlikleri de sona erdi.

 

Cumhuriyetimizin 100. yılında, Kocaeli Üniversitesi tarafından düzenlenen 100. yıl etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Bir hafta boyunca bilimsel sempozyumlar, paneller, zirveler yanı sıra, çeşitli gösteriler, konserler, sergiler, fener alayı, sportif ve kültürel yarışmalar düzenlendi. 100 yaşına giren Cumhuriyetimiz, Kocaeli Üniversitesi’nde akademisyeninden öğrencisine herkes tarafından büyük bir coşkuyla kutlandı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi