29-10-2023

KOÜSAT, Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 dalgıçla Körfeze dalış gerçekleştirdi

Kocaeli Üniversitesi, Cumhuriyetimizin 100. Yılı kapsamında sosyal, kültürel ve sportif çok sayıda etkinlik düzenliyor.

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerden bir tanesi de 28 Ekim'de Sekapark’ta gerçekleşti. Kocaeli Üniversitesi Su Altı Topluluğu (KOÜSAT), bu anlamlı haftada bir ilke imza attı. Cumhuriyetimizin 100. Yılında tam 100 dalgıçla aynı anda aynı noktadan, Sekapark'tan Körfez'e dalış yaptı.

'Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 dalıcı sualtında' ismi verilen etkinliğe Tıp Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda KOÜSAT Danışmanı Prof. Dr. Alparslan Kuş, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Levent Atalı, emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Kamil Toker yanı sıra akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

İzmit Sekapark Uçurtma Tepesi sahilinde halk tarafından da yoğun ilgi gören etkinlikte, 100 dalgıç aynı noktadan aynı anda denize atladı. Yaklaşık 10 dakika boyunca deniz altında kalan KOÜSAT üyeleri, etkinlik sonunda denizde Türk bayrağı açtılar.