27-10-2023

TÜBİTAK Uygulamalı 2209 A/B Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı bilgilendirme toplantısı

Kocaeli Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Savaş Ayberk Konferans Salonu'nda TÜBİTAK tarafından başlatılan "Uygulamalı 2209 A/B Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı" hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantı, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt'ün açılış konuşmasıyla başladı. Cumhuriyetin yüzüncü yılını kutlayarak sözlerine başlayan Prof. Dr. Öğüt, gençlerden proje kapsamındaki beklentilerini aktardı.

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim üyeleri Prof. Dr. Ahmet Sayar, Dr. Öğr. Üyesi Burcu Kır Savaş ve İzmit MYO Öğr. Üyesi Doç. Dr. Erhan Gengeç’in konuşmasıyla devam eden etkinlikte TÜBİTAK tarafından başlatılan "2209 A/B Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı" hakkında katılımcılara detaylı bilgi sunuldu. Programın, lisans öğrencilerini araştırma projeleri yoluyla teşvik etmeyi ve ön lisans öğrencilerine proje hazırlama kültürünü kazandırmayı amaçladığı vurgulandı. Soru cevap ardından oturum sonlandırıldı.