Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

27-10-2023

Rektörümüz, II. Uluslararası Bakü Meme Kanseri Kongresi’ne katıldı

Azerbaycan Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, Azerbaycan Tıp Üniversitesi, Ulusal Onkoloji Merkezi, Azerbaycan Onkoloji Kliniği'nin ortaklaşa düzenlediği "II. Uluslararası Bakü Meme Kanseri Kongresi 27-28 Ekim 2023 tarihlerinde Bakü'de, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi’nin katılımı ile gerçekleştirildi.

 

Kongre açılış konuşmalarında Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk yanı sıra; Azerbaycan Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Dr. Teymur Musayev, Azerbaycan Tıp Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Geray Geraybeyli, Azerbaycan Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Ulusal Onkoloji Merkezi Müdürü Dr. Jamil Aliyev, Azerbaycan Tıp Üniversitesi Onkoloji Kliniği Direktörü Prof. Dr. Ahliman Amiraslanov, Acıbadem Moleküler Patoloji Laboratuvarı ve NPG AQUARIUS Genom Laboratuvarı Direktörü Prof. Dr. M. Cengiz Yakıcıer konuşma gerçekleştirdiler.

 

Kongrenin açılış konuşmasında Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Can Azerbaycan’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek sözlerine başladı. Azerbaycan ile Türkiye arasındaki dostluğun tarihsel süreci olduğuna da değinen Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “İki ülke arasında bu güçlü bağ; ortak dil, tarih ve karşılıklı desteklerle günümüzde daha da güçlenmiştir. Bizler iki devlet tek milletiz. Bu bağlamda SENATÜRK Başkan Yardımcısı, Türk Meme Cerrahisi Derneği Başkanı olarak meme hastalıkları alanında işbirliklerini güçlendirmek için girişimlerimizi sürdüreceğiz. Burada aynı zamanda Kocaeli Üniversitesi Rektörü olarak da bulunuyorum. Azerbaycan Tıp Üniversitesi ile Kocaeli Üniversitesi arasında işbirliğimiz bulunuyor. Bu tür işbirliklerinin kağıt üzerinde kalmaması en büyük arzumuz. Sayın Rektörümüzle de bu konuda mutabık kaldık.” Dedi.

 

Türkiye Cumhuriyetinin 100. Yılını kutladığımızı ve 2. Yüzyılına başladığımızı aktaran Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Cumhuriyetimiz ilelebet payidar olsun, kardeşliğimiz sonsuz olsun. Karabağ Azerbaycan’dır, Azerbaycan Türkiye’dir. Azerbaycan’ın kaderi bizim kaderimiz; sevinci bizim sevincimizdir.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Azerbaycan, Türkiye, Macaristan, Avusturya, Amerika ve diğer ülkelerden meme cerrahisi alanında tanınmış cerrah, akademisyen ve araştırmacıların da yer aldığı kongrede meme kanserinin önlenmesi, teşhisi ve tedavisindeki son gelişmeler paylaşıldı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi