Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

26-10-2023

Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanları Doç. Dr. Hakan Bağcı ve Öğr. Gör. Mehmet Durak, Cumhuriyetimizin 100. Yılı dolayısıyla uluslararası konserler gerçekleştirdi

Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Üyesi koro şefi Doç. Dr. Hakan Bağcı ve piyano alanında Öğr. Gör. Mehmet Durak, Yücel Elmas Korosu ile Cumhuriyetimizin 100. Yılı dolayısıyla Türkiye ve Almanya’da konserler gerçekleştirdiler. Ülkemizin çoksesli koro müziği alanında çok önemli isimlerden, MÜZED (Müzik Eğitimcileri Derneği) 2014 Müzik Eğitimine Hizmet Ödülü almış değerli müzik eğitimcisi ve koro şefi, TRT İstanbul Radyosu Çocuk Korosu kurucu şefi ve aynı zamanda Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği öğretim üyesi, eğitim müziği bestecisi Prof. Dr. Yücel Elmas’ın anısına kurulmuş olan Yücel Elmas Korosu, İstanbul Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nı özel bir konserle kutlayan ilk koro oldu.

 

Yücel Elmas Korosu, TC. İstanbul Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde Cumhuriyetimizin 100.Yılı Özel Konseri olarak 23 Eylül 2023 tarihinde konser verdi. "100. Yıl Cumhuriyet Konseri" adı altında koro, 22 eser seslendirmiş olup, içeriğinde Türk eserlerinden örnekler, dünya barışına ve sevgiye dair mesajlar, marşlar ve Sadiye Akay’ın ve Prof. Dr. Yücel Elmas’ın yazdığı "Gençlerden Atatürk'e Sesleniş" ile dinleyicilere duygu ve coşku dolu anlar yaşattı.

 

Koro, 3-8 Ekim 2023 tarihleri arasında Borporus Main Derneği’nin Almanya’nın Frankfurt Kenti’nde düzenlediği Türk-Alman Koro Günleri Etkinliği’ne katıldı. Etkinlik Frankfurt Konsolosluğu, Hessen Bilim ve Sanat Bakanlığı, Frankfurt Belediye Meclisi tarafından desteklendi. Etkinlikte Yücel Elmas Korosu, Riedberg Korosu, Antakya Polifonik Korolar Derneği (APKORD) Regularis Çocuk Korosu, Bosporus Main Çoksesli Korosu ve Çocuk Korosu, Frankfurter Spatzen solistleri, Zauberklang Karben koroları yer aldı.

 

Etkinlikte Doç. Dr. Hakan Bağcı, Burcu Özcanyüz Seymen, Dr. Öğr. Üyesi Aykut Önder Sarıçiftçi, Viola Engelbrecht, Jan Breuers, Sezgin Suna şef olarak; Natalia Sovuksu, Doç. Dr. Nevra Küpana, Öğr. Gör. Mehmet Durak ve Doç. Dr. Hakan Bağcı piyanoda eşlikçi olarak; Ekin Su Paker solist olarak ve ünlü koro şefi Jan Schumacher Gothe Üniversitesi’nden temsilci şef olarak yer aldı.

 

Etkinlikler kapsamında çeşitli konserler ve atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Viola Engelbrecht ve Breuers`in koro atölye ve provaları, dans sanatçısı ve korist Aylin Nur Çetinkaya`nın “Folklor ve Dans” atölyesi ve Ekin Su Paker’in “Beden, Nefes, Ses” atölyeleri çok ilgi gördü.

 

Etkinlikte aynı zamanda Alman Opera Sanatçısı Ekin Su Paker de Yücel Elmas Korosu yaylı çalgılar grubu ile birlikte sahne aldı. Yücel Elmas Korosu, 3 Ekim Doğu ve Batı Almanya’nın Birleşmesi dolayısıyla Römerberg Meydanı’nda ve Goethe Üniversitesi’nde olmak iki farklı konser gerçekleştirdi ve Cumhuriyetimizin 100. Yılı'nda Atatürk'ün "Yurtta Barış Cihanda Barış" öğretisinden yola çıkarak, halk müziği eserlerimizin çoksesli koro düzenlemeleri, çoksesli çeşitli örnekleri yanı sıra Türkçe’nin de içinde olduğu çeşitli dillerde "barış şarkıları" seslendirdi. Asena Kızıltepe ve Atılım Seymen ve Derya Köksal`ın sunumunu yaptığı kapanış konserinin açılış konuşmasını T.C. Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer yaptı.

 

Yücel Elmas Korosunun şefliğini Burcu Özcanyüz Seymen ve Doç. Dr. Hakan Bağcı yürütmekte ve Doç. Dr. Nevra Küpana da piyano eşliğini yapmaktadır. Koronun Türkiye’nin farkllı şehirlerinden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 150 koristi mevcuttur.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi