Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

25-10-2023

Cumhuriyete Giden Yol

Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla düzenlenen Kocaeli Üniversitesi 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında 'Cumhuriyete Giden Yol' belgeseli gösterimi gerçekleştirildi.

 

Senaristliğini ve Yönetmenliğini Kocaeli Üniversitesi Öğr. Gör. Hacı Mehmet Duranoğlu'nun yaptığı Cumhuriyete Giden Yol' belgeseli gösterimi, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, Prof. Dr. Elif Öğüt, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren, projeye destek sunan akademisyenler ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Belgesel gösterimi öncesi konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Cumhuriyetimizin 100. Yılını idrak ettiğimiz bugünlerde, Cumhuriyetimize giden süreci araştırmacı, yazar ve yönetmen hocamız Öğretim Görevlisi Hacı Mehmet Duranoğlu ve ekibi belgesel bir filme dönüştürmüş ve Üniversitemiz adına bu değerli eseri ortaya çıkarmıştır. Öğretim Görevlisi Hacı Mehmet Duranoğlu Hocamızı ve ekibini yürekten kutluyor, şahsım ve üniversitemiz adına kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

 

Senarist ve Yönetmen Öğr. Gör. Hacı Mehmet Duranoğlu ise, bazı anları bir an bile aklımızdan çıkarmamız gerektiğini Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun da bu anlardan birisi olduğunu ifade etti. Belgesel de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ile Cumhuriyet’in kuruluşunu birleştirdiklerini belirten Öğr. Gör. Duranoğlu, ‘Belgesele katkı sunan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren, Doç. Dr. İhsan Karlı, Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, Doç. Dr. Zeynep Benan Dondurucu’ya, belgeselin hayat bulmasında destek sunan Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk başta olmak üzere, Rektör Yardımcıları ve Kurumsal İletişim Ofisi’ne teşekkür etti.

 

Belgesel gösterimi öncesi Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Senarist ve Yönetmen Öğr. Gör. Hacı Mehmet Duranoğlu ile belgeselin proje ekibine teşekkür belgesi takdim etti.  Tarihi görüntülerin yer aldığı ve işgal günleri ile başlayan belgeselde; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün notlarından kesitler yer alırken, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış öyküsü, Kurtuluş Savaşı Mücadelesi görüntüleri ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu süreci izleyicilere aktarıldı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi