24-10-2023

Cumhuriyetimizin 100. Yıl coşkusu türkülerle kutlandı

Kocaeli Üniversitesi 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren ve Şef İsmet Ünsal yönetimindeki Türk Halk Müziği Korosu, Türkü şöleni yaşattı.

Akademi ve idari personel ile öğrencilerden oluşan Kocaeli Üniversitesi Türk Halk Müziği Topluluğu konseri Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Cumhuriyetimizin 100. Yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen konsere, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alparslan Kuş, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren ile daire başkanları, müdürler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Konserde, yurdumuzun dört bir yöresinden birbirinden değerli türküler seslendirildi.

Zaman zaman yüreklerimize dokunan, zaman zaman ise coşturan konser büyük begeni toplarken konser sonunda Şef İsmet Ünsal’a çiçek takdimini, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk yaptı.