24-10-2023

KOÜ, URAP sıralamasında üst sıralarda yer alıyor

2023-2024 URAP Türkiye sıralaması açıklandı. Rapora göre Kocaeli Üniversitesi, Türkiye’deki 188 üniversite arasında 33. sırada yer aldı.

Verdiği eğitim yanı sıra hem sanayi kuruluşlarıyla yaptığı işbirlikleriyle önemli projelere imza atan hem de üniversite öğrencisine yönelik hayata geçirdiği sosyal ve kültürel faaliyetler ile öğrenci odaklı üniversite olduğunu gösteren Kocaeli Üniversitesi, son dönemde önemli atılımlar gerçekleştirdi. Akademisyenleriyle; Dünya ve Türkiye listelerine damga vuran Kocaeli Üniversitesi, açıklanan URAP Türkiye listesinde de pek çok üniversiteyi geride bıraktı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü URAP (University Ranking by Academic Performance) Laboratuvarı’nda yürütülen çalışmalar sonucunda 2023-2024 Türkiye sıralaması oluşturtuldu. Türkiye’den 188 üniversitenin yer aldığı listede Kocaeli Üniversitesi her yıl olduğu gibi bu yıl da üst sıralarda yer alma başarısı gösterdi. Sıralamada köklü üniversiteler yanı sıra, kendisi gibi 1992 yılında kurulan pek çok üniversiteyi de geride bırakan Kocaeli Üniversitesi, yakaladığı bu ivme ile hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlediği bir kez daha gösterdi.

URAP 2023-2024 Türkiye sıralamasında, Clarivate Analytics/InCites ile YÖK'ün yayımladığı veriler kullanılıyor. URAP Türkiye sıralamasında makale sayısı,öğretim üyesi başına düşen makale sayısı, atıf sayısı, doktora mezun sayısı, TÜBİTAK’tan alınan proje sayısı gibi 15 gösterge kullanılıyor.

URAP 2023-2024 Türkiye sıralama tablolarına https://newtr.urapcenter.org/ adresinden ulaşılabilinir.