Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

23-10-2023

Altın Pusula Yine Kocaeli Üniversitesi’nde

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2023 yılında da Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından düzenlenen 21. Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri Yarışması'nda ödül kazandı.

 

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Banu Küçüksaraç danışmanlığında Hafize Kurt, Burcu Buse Arseven ve Sena Koçal tarafından hazırlanan proje, 21. Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri’nde Genç İletişimciler kategorisinde ödül aldı.

 

“Sürdürülebilirlik” temasıyla 28 üniversitenin 107 proje ile katıldığı Genç İletişimciler kategorisinde “Yeşil İz Bırak!” projesi ile ödül kazanan öğrenciler, 18 Ekim 2023 Çarşamba günü, saat 20.00’de, Zorlu PSM Sky Lounge’da gerçekleşen törende ödüllerini aldılar. Törene Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Prof. Dr. İdil Sayımer de katıldı. Sayımer "Öğrencilerimizin Altın Pusula Yarışması'nda ödül kazanmaları bizim için büyük bir gurur kaynağı. Bu başarı, bölümümüzün kalitesini ve öğrencilerimizin yeteneklerini bir kez daha kanıtlamaktadır. Danışman hocamız Doç. Dr. Banu Küçüksaraç’ı ve öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

 

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Banu Küçüksaraç, sektörün en prestijli ödülünü aldıkları için çok mutlu ve gururlu olduklarını belirtirken, sürdürülebilirlik kategorisinde verilen ödülün Kocaeli Üniversitesi’nin sürdürülebilirlik vizyonuna da uyduğunu sözlerine ekledi. Küçüksaraç “Aldığımız bu ödülle, öğrencilerimiz de bizler de sürdürülebilirlikle ilgili projelere ve çalışmalara hazır olduğumuzu da göstermiş oluyoruz. İnanıyorum ki önümüzdeki sene de aynı şekilde burada Üniversitemizi temsil ederek ödülümüzü alacağız” dedi.

 

Başarılı halkla ilişkiler çalışmalarını ödüllendirmek ve teşvik etmek, ayrıca sektöre yön vermek amacıyla Türkiye Halkla İlişkiler Derneği tarafından 1999 yılından beri verilen Türkiye’nin ilk ve en prestijli halkla ilişkiler ödülleri arasında yer alan Altın Pusula Ödülleri, Kocaeli Üniversitesi öğrencileri tarafından üçüncü kez kazanıldı. Ödül kazanan öğrenciler, TÜHİD’e ve değerli jüri üyelerine teşekkürlerini sundu.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi