Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

20-10-2023

Kariyeriniz kalitemizdir

Kocaeli Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bilsen Bilgili, 24-25 Ekim tarihleri arasında yapılacak Kariyer Zirvesine dair açıklamalarda bulundu.

 

Hafta içi her sabah canlı olarak yayınlanan Güne Bakış programına konuk olan Kocaeli Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bilsen Bilgili, 24-25 Ekim günlerinde düzenlenecek olan Kariyer Zirvesi hakkındaki sorularımızı cevapladı.

 

Zirvenin üniversite kulüpleriyle işbirliği içinde hazırlıklarının yapıldığını söyleyen Prof. Dr. Bilgili, Cumhuriyetimizin 100. Yılı haftasına özel gerçekleştirilecek bu etkinlikte alanında uzman profesyonellerle öğrencileri buluşturmayı hedeflediklerini ifade etti. Çeşitli seminer ve söyleşilerin yanında oluşturulacak stantlar ile birlikte öğrenciler için birçok etkinlik planlandığını açıklayan Prof. Dr. Bilgili Kariyer Zirvesine yaklaşık 70 firmanın katılacağını söyledi.

 

Nitelikli İnsan Kaynağına İhtiyaç Var

Nitelikli iş gücü konusuna da değinen Prof. Dr. Bilsen Bilgili ülkemizde nicel olarak büyüklükten daha çok nitelikli insan kaynağına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Kariyerin meslekten farklı bir alan olduğunu dile getiren Prof. Dr. Bilsen Bilgili, insanların kariyer ve meslekler hakkında ne kadar bilinçsiz olduğunu vurguladı. Kariyerin mesleklerden tamamen farklı ve sürekli olarak artan bir bilgi birikimi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Bilsen Bilgili, bu bilgiler ile bir üst basamağa geçerek öğrencilerin kendi alanında uzmanlaştıklarını ve kariyerlerini ilerlettiğini söyledi.

Prof. Dr. Bilsen Bilgili, gençlerin üniversiteye başlamasının kariyer basamağında birinci adım olduğunu vurguluyor. Gençlerin belli dönemler içerisinde bu noktalarda nitelik kazanmak için belirli fırsatlara sahip olacağını aktaran Prof. Dr. Bilsen Bilgili bu fırsatları değerlendirmeleri gerektiğini ifade etti.

 

Sürekli Etkinlikler Nitelikli Öğrenci Kazandıracak

Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezinin çalışmalarına da değinen Prof. Dr. Bilsen Bilgili, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi kararı ile üniversite öğrencilerine 2019 yılından itibaren eğitim verdiklerini belirtti. Kariyer Geliştirme Merkezi’nin öğrencilere mesleki eğitim ve kariyer yönünde eğitimler verdiğini aktaran Prof. Dr. Bilsen Bilgili, sürekli olarak fuar açtıklarını, Kariyer Zirvesi yaptıklarını ve Kariyer Günleri etkinlikleri düzenlediklerini aktardı. Prof. Dr. Bilsen Bilgili, bunların tüm amacının öğrencilere nitelikler kazandırmak ve onları sanayilerle tanıştırmak olduğunu söyledi.

 

Sanayi İş Birliği Konusunda Şanslıyız

Prof. Dr. Bilsen Bilgili üniversitemizin sanayi ile olan iş birliği konusuna değindi. Sanayi iş birliği konusunda konum olarak önemli bir merkezde olduğumuzu belirten Prof. Dr. Bilsen Bilgili, üniversite hocalarının ve birçok fakültenin sanayi ile etkileşim halinde olduğunun altını çizdi. Kariyer Geliştirme Merkezi’nin bu konuda katkısının olduğunu, staj istihdam ve iş gücünü karşılamak noktasında ara bulucu görevini üstlendiğini vurgulayan Prof. Dr. Bilsen Bilgili, yıl boyunca birçok mezuna ve öğrenciye istihdam sağlandığını ifade etti.

 

Son olarak, üniversite öğrencilerin kariyer merkezlerine davet eden Prof. Dr. Bilsen Bilgili, Bütün öğrencileri 24-25 Ekim Kariyer Zirvesine davet ederek sözlerini noktaladı

 

Muhabir: Engin Gürbüz, Kameraman: İrem Sudet Gülaydın

 

Röportajın tamamını www.radyoki.net üzerinden dinleyebilirsiniz.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi