18-10-2023

KOÜ’nün Proje Kitabı Türkiye Birincisi oldu

Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi yürütücülüğünde, Kocaeli Üniversitesi Vakfı Yayınevi tarafından yayınlanan “Sesi Çağları Aşan Etkin Yüzler: Elli Müslüman Bilim İnsanının Biyografisi” adlı kitap, Türkiye Birincisi oldu.

Yöneticiliğini Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman’ın, yürütücülüğünü ve editörlüğünü İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Ekşi’nin, danışmanlığını ise İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinin yaptığı “Sesi Çağları Aşan Etkin Yüzler: Elli Müslüman Bilim İnsanının Biyografisi” adlı projenin Kocaeli Üniversitesi Vakfı Yayınevi tarafından yayınlanan kitabı Türkiye birincisi oldu.

İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi öncülüğünde, 11 farklı ilden katılan 17 Proje Anadolu İmam-Hatip Lisesi ile gönüllülük esasına dayalı, 194 öğrenci, 160 öğretmen, 67 akademisyen iş birliğinde hazırlanan proje kitabı; Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen imam hatip okullarındaki başarılı örneklerin ve model uygulamaların tanıtıldığı “Başarılı Örnekler” sergisinde, Kültür, Sanat ve Spor Kategorisinde Türkiye birincisi oldu. Birincilik ödülü olan 12 bin TL, projede yer alan ve destek verenler adına AFAD üzerinden deprem bölgesine bağışlandı.