Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

13-10-2023

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı’na TRYK tarafından akreditasyon ziyareti gerçekleştirildi

TRYK (Türk Radyoloji Yeterlilik Kurulu) Eğitim Kurumlarını Ziyaret ve Programları Değerlendirme Komisyonu tarafından, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı'na akreditasyon ziyareti gerçekleştirildi.

 

Tıp Fakültesi’nde düzenlenen toplantıda; Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri yer alırken Türk Radyoloji Ulusal Yeterlilik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Utku Şenol’un yanı sıra Trakya Üniversitesi Radyoloji Bölümünden Prof. Dr. Nermin Tunçbilek, Arş. Gör. Gülşah Akcelep Burgazdere ve İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Uzm. Dr. Yıldıray Savaş toplantıya katılım sağladı.

 

Akreditasyon süreci ile ilgili sunum yaparak ülkenin çeşitli üniversitelerinde yapmış oldukları programların bilgisini veren Türk Radyoloji Ulusal Yeterlilik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Utku Şenol, Kocaeli Üniversitesi’nde de bu konuya ciddiyetle yaklaşılmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ercüment Çiftçi’ye desteklerinden dolayı teşekkürde bulundu.

 

Akreditasyonun ne kadar önemli olduğunu dile getiren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ercüment Çiftçi; ‘Kuruluşumuzdan itibaren belirli aşamalardan geçerek bu noktalara geldik, önemli gelişmeler elde ettik. Üniversitemiz genç ama çok güçlü bir üniversite. Türkiye’nin en yüksek puanla alan tıp fakültelerinden biri olmasının yanı sıra, aldıkları eğitim ve üst yönetimin kararlarına bağlı olarak asistanların en çok tercih ettiği üniversiteyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve hoş geldiniz diyorum.’ diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Üniversite olarak devamlı kendini geliştirme yolunda adımlar attıklarını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Cantürk; ‘Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji ABD, güçlü olduğumuz bir bilim dalı. Alt yapısıyla, teçhizatlarıyla önemli hizmetler sağlıyorlar. Öğrencilerle çok iyi ilişkileri olan eğitim kadromuz var. Biz de daha önceden olduğu gibi bundan sonra da Radyoloji ABD’yi desteklemeye devam edeceğiz.’ dedi.

 

Karşılıklı fikir alışverişin yapıldığı ziyaret kapsamında komisyon üyeleri; eğiticilerle ve uzmanlık öğrencileri ile de görüşmeler gerçekleştirdi. Tıp Fakültesi Radyoloji ABD’nin eğitim olanaklarını yerinde inceleyen komisyon, son olarak da değerlendirme toplantısı yaptı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi