Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

13-10-2023

Karamürsel MYO’da “Sektör Akademi Buluşması” başlıklı açılış dersi yapıldı

Kocaeli Üniversitesi Karamürsel Meslek Yüksekokulunda 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı açılış dersini Kocaeli Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı ve Koruma Şirketler Grubu Başkanı Vefa İbrahim Aracı verdi.

 

“Sektör Akademi Buluşması” başlıklı açılış dersine Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, Karamürsel Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Çetinkaya, Karamürsel Meslek Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Bamyacı, akademik, idari personel ve öğrenciler katılım gösterdiler.

 

Açılış konuşmasında Karamürsel Meslek Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Bamyacı Sektör-Akademi buluşmalarını önemsediklerini ve MYO’daki eğitim faaliyetlerini sektörle işbirliği içerisinde sürdürmeye devam edeceklerini vurguladı. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Yıldırım ise, bu tür etkinliklerin teorik ve pratiği birleştirmek açısından faydalı olduğunu ve desteklediklerini ifade etti. Karamürsel Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Çetinkaya da bu tür buluşmalar çok önemsediklerini, bu vesileyle öğrencilerle birlikte olmaktan mutlu olduklarını, öğrencilerin sorunlarına çözüm bulmak için işbirliği içerisinde hareket edeceklerini ve kapılarının öğrencilerimize her zaman açık olduğunu belirtti.

 

Açılış konuşmalarının ardından Vefa İbrahim Aracı açılış dersi kapsamında Girişimcilik, Lojistik, Denizcilik, sürdürülebilirlik ve etik konularında bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Öğrencilere okul ve iş hayatında nasıl başarılı olacakları konularında tavsiyelerde bulundu.

 

Toplantı sonrasında Vefa İbrahim Aracı'ya Karamürsel Bey Kadirgas: maketi ve tablosu takdim edildi. İlk ders etkinliği Karamürsel Meslek Yüksekokulunu 2022/2023 Eğitim/Öğretim Yılında birinci olarak mezun olan Gemi İnşaatı Programı öğrencisi İpek Yavuz'a onur belgesi takdimi ile sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi