13-10-2023

İzmit MYO’dan Kandilli Rasathanesi’ne teknik gezi

Kocaeli Üniversitesi İzmit Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı” öğretim elemanları ve 1. ve 2. Sınıf öğrencileri Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü “Meteoroloji Bölümü” nü ziyaret etti.

Ziyarette tarımsal üretimde önemli olan meteorolojik verilerin nasıl elde edildiği ve rasatlar hakkında bilgiler alan öğrenciler, ilgili laboratuvarları gezerek incelemelerde bulundular. Ayrıca, öğrencilerin stajlarını yapabilmeleri ve ortak yapılabilecek çalışmalar hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

Geziye bölüm öğrencileri ile birlikte Bölüm Öğretim Üyesi Doç. Dr. Funda Dökmen, Bölüm Başkan Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Bahar Aydın Can ve bölüm öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. Onur Can katıldı.