Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

13-10-2023

Kendinizi geliştirmek istiyorsanız Makine Mühendisliği Kulübü tam size göre

Kocaeli üniversitesi Makine mühendisliği kulübü başkanı İbrahim Uyar, Radyo Kİ’de makine mühendisliği kulübünü anlattı.

 

Radyo K.İ.’de sabahları yayınlanan Günebakış programına Makine Mühendisliği Kulübü başkanı İbrahim Uyar konuk oldu. 2015 yılında kurulan kulübün 8 yıldır sahada aktif bir şekilde faaliyet gösterdiğini söyleyen Uyar, amaçlarının insanları hem teknik hem de sosyal açıdan geliştirmek olduğunu söyledi. Kulüp bu yıl da 8 komite ve 4 takımıyla çalışmalarına devam ediyor.

 

Kulübün tüm Kocaeli Üniversitesi öğrencilerine açık olduğunu dile getiren İbrahim Uyar, kulüp çalışmalarına katılmak isteyen öğrencilerin sosyal medya hesaplarından kendilerine ulaşabileceğini söyledi. Kulüp üyelerinin etkinliklerde görev ve sorumluluk alıp paydaşlarla birebir iletişim kurma şansının yanında yürütülen projeler ile de teknik açıdan kendilerini geliştirme fırsatı bulduklarını vurgulayan Uyar, tüm öğrencileri kulüp çalışmalarına davet etti.

 

Yapılan Çalışmalar Kişisel Kariyer Gelişimine Katkı Sunuyor

Öğrencileri mesleğe erişim konusunda yönlendirmeye çalıştıklarını belirten İbrahim uyar, daha önce kulüp çalışmalarına katılmış ve mezun olduktan sonra profesyonel çalışma hayatına atılmış mezunlar ile iletişim içinde olduklarını, kulüp üyelerinin yetkin ve saygın meslek profesyonelleri ile buluşturduklarını ifade etti.

 

Kulübün Endüstri ile ilişkilerine değinen İbrahim Uyar, yaptıkları teknik gezilerle sektörün ileri gelen isimlerini ziyaret ettiklerini, ayrıca fabrikalara düzenledikleri gezilerle sektör konusunda hiç bilgisi olmayan öğrencilerin deneyimlerini artırmaya çalıştıklarını söyledi.

 

Kulübün akademik eğitim dışında öğrencilerin kişisel gelişimlerini güçlendirmeyi hedeflediklerini ifade eden Uyar, kulüp çalışmaları ile profesyonel hayata hazırlığı hedeflediklerini dile getirdi. Bu yıl Mühendislik el kitapçığı adını verdikleri bir projeleri olduğunu sözlerine ekleyen Uyar, kulübün kurulduğu günden bugüne aktif çalışmalarla kazanılan tecrübenin önemine dikkat çekti.

 

Muhabir: Engin Gürbüz

Kameraman: Fatmanur Çetinkaya

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi