Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

12-10-2023

Üniversitemizden, Mühendis öğrencilerimizin istihdamına yönelik önemli destek

Üniversitemizin de iştirakçi olarak yer aldığı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, İMES OSB ve Gebze Teknik Üniversitesi destekleriyle, ‘Kalite Mühendisi Yetiştirme Programı' projesi imza töreni gerçekleştirildi.

 

İMES OSB Yönetim Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tokkan, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Mantar, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, KOÜ KAGEM Müdürü Prof. Dr. Bilsen Bilgili ve İMES OSB Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

 

‘Kalite Mühendisi Yetiştirme Programı' projesini, Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tokkan, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Mantar ile MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu imzaladı. Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi’nin Endüstri, Kalite, Makine, Kimya, Fizik, Otomotiv, Mekatronik, İmalat ve İşletme mühendislikleri bölümlerinin mezunlarının başvurabileceği eğitim programında; 4 ana başlıkta 26 başlıkta eğitim verilecek. 150 saat ve 30 gün sürecek eğitim, İMES OSB Mükemmeliyet Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

 

Böylesine önemli ve üniversitemiz mezun öğrencilerinin gelişimine katkı sunacak bir projede olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “İMES öncülüğünde daha önce de kadın ve genç istihdamına yönelik projeleri hayata geçirmiştik. Bugün de üniversitemiz mühendislik bölümü mezunları gençlerimizin kendilerini daha da geliştirebilecekleri bir başka proje de buluştuk. Kocaeli Üniversitesi olarak gerek Ar-Ge gerekse istihdam ve eğitime yönelik bu tür projelerde yer almak bizim için büyük bir mutluluk kaynağı. Bu tür projelerin sayısının artacağına inanıyorum. Başta İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tokkan, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Mantar olmak üzere projenin hayat bulmasında emeği bulunanlara teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

 

İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tokkan ise OSB Yönetimi genç istihdamına ayrı bir önem verdiklerini ifade ederek, örnek bir projeyi kentimizin iki güzide üniversitesi ile birlikte hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Mantar ve MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu’nun da temenni ve iyi dilek konuşmalarının ardından, İMES OSB Bölge Müdürü Onur Kesici, Kalite Mühendisi Yetiştirme Programı projesinin içeriği ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Kalite Mühendisi Yetiştirme Programı; bir mühendisin, firmasının ürünleri ve prosesler konusunda deneyimli bir uzman olmasının dışında, Kalite Mühendisi olarak bilmesi gereken tüm yöntem ve araçları içeren kapsamlı ve uygulamalı bir sertifikasyon programı olarak dikkat çekiyor. Sanayi deneyimi olan kişilerce verilecek eğitimlerde, sanayi müfredatı ile uyumlu, yüz yüze ve atölye uygulamalı olarak gerçekleştirilecek.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi