Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

03-10-2023

Üniversitemiz açıldı; ilk ders rektörümüzden

Kocaeli Üniversitesi, yeni öğrencilerini ağırlamak amacıyla Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde "Okula Dönüş'23" etkinliğini düzenledi. Etkinliğin açılış gününde, "İlk Ders" oryantasyon programı büyük bir katılım ile gerçekleştirildi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Prof. Dr. Mehmet Yıldırım ve Prof. Dr. Elif Öğüt, dekanlar, müdürler, akademisyenler, idari personel ve çok sayıda öğrencinin katıldığı açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

 

Tören sırasında, Kocaeli Üniversitesi'nin tanıtım filmi de katılımcılara sunuldu. Rektörümüz Prof. Dr. Cantürk, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında, üniversite yaşamının sadece sınıflarda edinilen bilgilerle sınırlı olmadığını vurgulayarak, farklı kültürlerin, düşünce tarzlarının ve bakış açılarının buluşma noktası olan üniversite kampüsünün önemine değindi. Konuşmasında, öğrencilere üniversite hayatlarının önemini vurgulayarak, onları geleceğin liderleri, bilim insanları, sanatçıları ve girişimcileri olarak gördüğünü ifade etti. Ayrıca, başarıya ulaşmanın çaba, azim ve etik değerlere uygun davranış gerektirdiğini belirtti.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Cantürk, öğrencilere seslenirken şunları ifade etti: "Sizlerin başarısı, aynı zamanda üniversitemizin başarısıdır. Üniversitemizin amacı, bilgi üretmek ve aktarmakla sınırlı değildir, aynı zamanda topluma ve dünyaya katkı sağlamak, sorunlara çözüm bulmaktır. Bu amacı gerçekleştirmek için sizlerin enerjisi, tutkusu ve yetenekleri bizim için çok önemlidir." Ayrıca, Rektörümüz öğrencilere etik değerlere uygun davranmanın önemini vurgulayarak, "Gerçek değer, başkalarına hizmet etme yeteneğimizle ölçülür" sözleriyle öğrencilere ilham verdi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Cantürk konuşmasını, “Hepinize başarılar diliyor ve etik ilkeleri en üst düzeyde benimsemenizi diliyorum. İleriki yıllarda, bu ilkelerinizi bir rehber olarak kullanarak büyük başarılara imza atacağınıza inanıyorum. Kendinize inanın, hedeflerinizi büyük tutun ve sizi burada destekleyen bir aile olduğunu unutmayın. Hep birlikte, daha aydınlık bir geleceğe doğru ilerleyeceğiz. Hepinize başarılar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. İyi ki geldiniz hoş geldiniz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Etkinliğin devamında, öğrencilere üniversitemizin hizmetleri ile ilgili çeşitli konular hakkında bilgiler verildi. Öğrenci İşleri, Kütüphane, Mediko Sosyal Merkezi, Spor Hizmetleri, Sosyal Tesisler, Öğrenci Kulüpleri, kısmi zamanlı çalışma, yemek bursu, yemekhane, barınma hizmetleri, koruma ve güvenlik, Erasmus öğrenim hareketliliği, Erasmus staj hareketliliği, Kariyer Geliştirme ve Araştırma Merkezi (KAGEM), Teknopark ve Engelsiz Üniversite gibi konularda öğrencilere bilgiler sunuldu.

 

Yoğun ilgi gören etkinlik yeni öğrencilere üniversite yaşamlarına en iyi şekilde başlamaları için kılavuzluk etti.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi