Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

11-10-2023

Üniversitemiz öğrencileri kalite süreçlerine katılıyor

Üniversitemiz Kalite Yönergesi Kapsamında üniversitemiz birimlerince belirlenen Öğrenci Kalite Komisyonu ve Kalite Kulübü Üyeleri ile 10 Ekim’de İzmit Sivil Toplum Merkezinde tanışma toplantısı yapıldı.

 

Toplantı, Üniversitemizden gönüllü öğrenciler ve öğrenci kalite elçileri ile Öğrenci Kalite Komisyonu Koordinatörü aynı zamanda Kalite Kulübü danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Hatice Esen ve Kalite Koordinasyon Biriminden Volkan Kaya’nın katılımı ile gerçekleştirildi.

 

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) öğrenci komisyonu yapılanması dikkate alınarak; üniversitemizin sürekli iyileştirme ve geliştirme faaliyetlerine, öğrenci odaklı eğitim sisteminin geliştirmesine, öğrenci memnuniyetinin artırılmasına, üniversitemizin kalite politikasında yer alan hususların gerçekleştirilmesine destek vermek ve öğrencilerden gelen taleplere ilişkin ön değerlendirme yapmak ve iyileştirme önerileri belirlemek amacıyla Kocaeli Üniversitesi Öğrenci Kalite Komisyonu kuruldu. Üniversite Öğrenci Kalite Komisyonu üyeleri; fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu, enstitü, devlet konservatuvarı, engelli araştırma ve uygulama birimi, uluslararası ilişkiler birimi ve öğrenci kulüplerinden seçilen 48 öğrenci kalite elçisinden oluşuyor.

 

Öğrenci Kalite Komisyonu Başkanı olarak Endüstri Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi Asya Özdemir’in belirlendiği toplantıda aynı zamanda kalite ile ilgili faaliyetleriyle öncü ve örnek bir kalite topluluğu olmak vizyonu ve üniversitemizde kalite kültürünü yaygınlaştırarak paydaşlarına değer katmak misyonu ile üniversitemizde kalite kültürünün yaygınlaştırılması, kalite süreçlerinin içselleştirilmesi ve öğrencilerin kalite güvencesi sistemine katılımlarının artırılması, ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmalar yürütmek amacıyla Kocaeli Üniversitesi Kalite Kulübü Yönetim ve Denetim Kurulu seçildi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi