Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

10-10-2023

Kocaeli Üniversitesi akademisyenleri, dünya listelerinde yer almaya devam ediyor

Scientists Rankings 2024 listesine damga vuran Kocaeli Üniversitesi akademisyenleri, ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nde de yer alarak, bir başka başarıya daha imza attılar.

 

Kocaeli Üniversitesi akademisyenleri yaptıkları çalışmalar ile dünya çapında yayınlanan ve başarılı akademisyenlerin yer aldığı listelerde yer almaya devam ediyor. Elsevier ve Stanford Üniversitesi’nden bilim insanlarının her yıl gerçekleştirdiği dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı son liste geçtiğimiz günlerde bilimsel, teknik ve tıbbi içerik konusunda uzmanlaşmış Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından yayınlandı.

 

Listenin oluşturulmasında; nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayımlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanıldı. Sıralama, “kariyer boyu etki” ve “yıllık etki” olarak iki kategoride listelendi.

 

“Yıllık Etki” sıralaması için 210.000 bilim insanının çalışmaları ve yayınları mercek altına alındı. Türkiye’den toplam 1395 bilim insanının yer aldığı listede, Kocaeli Üniversitesi’nden; Prof. Dr. Mustafa Çanakcı, Prof. Dr. Müslüm Arıcı, Doç. Dr. Ertan Alptekin, Prof. Dr. Hasan Ocak, Prof. Dr. Zafer Bingül, Prof. Dr. Serdar Küçük, Prof. Dr. Metin Aydın, Doç. Dr. Nevin Gamze Karslı ve Doç. Dr. Hakan Gündüz yer aldı.

 

Kariyer analizinin yapıldığı ve son beş yıllık yayınların atıf etkisine göre dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı “kariyer boyu etki” kategorisinde ise, değerlendirmeye alınan 204.000 akademisyen arasına Kocaeli Üniversitesi’nden; Prof. Dr. Mustafa Çanakcı, Prof. Dr. Sarp Ertürk, Prof. Dr. Hasan Ocak, Prof. Dr. Zafer Bingül, Prof. Dr. Hakan Pekey, Doç. Dr. Ertan Alptekin, Prof. Dr. Metin Aydın, Prof. Dr. Serdar Küçük, Prof. Dr. Hüseyin Metin Ertunç, Prof. Dr. Tamer Sınmazçelik, Prof. Dr. Hasan Öktem, Prof. Dr. Ahmet Necati Özsezen ve Prof. Dr. Engin Özdemir girme başarısı gösterdi.

 

Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nde yer alan akademisyenlerimizi tebrik eden ve başarılarının devamını dileyen Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, ‘Kocaeli Üniversitesi artık her bilim dalında, sadece ülkemizde değil dünyada da adından söz ettiren bir üniversite konumuna gelmektedir. Kocaeli Üniversitesi olarak hedeflediğimiz Türkiye’de ilk 10, dünyada ise ilk 1000 hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Bu çalışmalarımız ve başarılarımız bir diğer hedefimiz olan araştırma üniversitesi olma yolunda da hızımıza hız katacaktır. Akademisyeninden öğrencisine büyük bir aile olan Kocaeli Üniversitesi’nin, her geçen gün daha da iyi noktalara geleceğine inancım tamdır.” dedi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi