Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

10-10-2023

Üniversitemiz 2023-2024 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Törenine katıldı

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde, Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni gerçekleştirildi.

 

2022-2023 Akademik Yılı Açılış Törenine, üniversitemizi temsilen Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Levent Atalı, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşad Sertbaş, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Esmer, Hereke Asım Kocabıyık MYO Müdürü Doç. Dr. Arzu Morkoyunlu ile Mühendislik Fakültesi öğrencilerimiz Asya Özdemir ve Akif Akbaş katılım gösterdi.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni akademik yılın hayırlara vesile olmasını diledi. İlme, bilime, kültüre ve eğitime dair yapacakları her türlü nitelikli çalışmada akademisyenlerin yanında olmayı sürdüreceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplumun mükemmeliyet merkezi olarak kabul edilen üniversitelerin, bireylere mesleki formasyon kazandırmanın ötesinde rollere sahip olduğunu kaydetti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelerin birer bilim yuvası olmalarının yanında, öğrencilerin entelektüel gelişmelerine katkı sunan, yeteneklerini keşfetmelerini sağlayan, geleneklere sahip evrensel kurumlar olduğunu belirterek, "Üniversiteler, yetiştirdiği nesillerle bir memleketin hem talihini hem tarihini değiştirir. Beşeri, ekonomik ve sosyal kalkınmanın lokomotifi olan üniversiteler, ülkeler açısından uluslararası düzeyde rekabetin itici gücünü oluşturur." dedi.

 

Üniversitenin esas işlevinin, kültür aktarımına ve gelişimine öncülük etmek, döneminin fikirler sistemini inşa etmek, her alanda toplumun seviyesini yükseltmek olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitenin, toplumun ve hayatın dışında değil, tam merkezinde yer aldığının altını çizdi. Üniversiteler vasıtasıyla bilginin, kültürün ve bilimin Türkiye'nin tüm illerine yayılmasını kolaylaştırdıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023-2024 Akademik Yılı'nın hayır getirmesini temenni etti ve "YÖK 2023 Üstün Başarı Ödüllerini" kazanan akademisyenlere ve üniversitelere ödüllerini verdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi