Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

10-10-2023

Fasial Plan Blokları ve Katater Uygulamaları Kursu yapıldı

Kocaeli Üniversitesi Kartepe Park Oteli'nde Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Rejyonal Anestezi Derneği (RAD) tarafından Fasial Plan Blokları ve Katater Uygulamaları Kursu gerçekleştirildi.

 

Düzenlenen etkinliğe Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda RAD Genel Sekreteri Prof. Dr. Alparslan Kuş, Kocaeli Üniversitesi öğretim üyeleri ve farklı üniversitelerden akademisyenler katılım gösterdiler.

 

Açılış konuşmasını Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Arife Dilek İçli ve Rejyonal Anestezi Derneği Başkanı Prof. Dr. Fatma Sarıcaoğlu üstlendi.

 

3 oturumdan gerçekleşen etkinliğin ilk oturumunda Dr. Öğr. Üyesi Sevim Cesur, Torako Abdominal Fasyal Anatomi; Doç. Dr. Serkan Tulgar, Arterior Lateral (Parasternal) Bloklar; Doç. Dr. Can Aksu, Posterior Torakal (Peri paravertebral) Bloklar hakkında sunum gerçekleştirdiler.

 

Kahve molası ardından devam eden ikinci oturumda Prof. Dr. Fatma Sarıcaoğlu, Arterolateral Duvar Blokları; Doç. Dr. Gözen Öksüz, Posterior Duvar Blokları; Prof. Dr. Alparslan Kuş, Sinir Bloklarında Kateter Uygulamaları hakkında bilgileri aktardılar.

 

Son oturumda ise Prof. Dr. İsmet Topçu, Alt Ekstremite Cerrahisinde Lomber ESP, PENG Blokları; Prof. Dr. Derya Özkan ise Alt Ekstremite Cerrahisinde Fasya iliaka, I-PACK Blokları hakkında bilgi verdiler.

 

Öğle yemeği ardından katılımcılarla model üzerinde çalışma gerçekleştirildi. Etkinliğin ikinci gününde ise katılımcılar KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Fasyal plan blokları ve kateter uygulamalarını gözlemleme imkanı buldular.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi