Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

09-10-2023

Kocaeli Üniversitesi AD Scientists Rankings 2024'e damga vurdu

Uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu AD Scientific Index tarafından yayınlanan Scientists Rankings 2024 listesinde, Kocaeli Üniversitesi 322 akademisyeni ile yer alarak büyük bir başarı gösterdi.

 

Bilim insanlarının yaptığı çalışmalarda h-indeksi, i10 indeksi ve atıf sayısı kriterlerini esas alarak akademik bir başarı analizi yapan AD Scientific Index, Üniversite, Konu, Ülke, Bölge ve Dünya kategorilerinde başarı listelerini paylaşıyor. Bu yılki sıralamada dünyada 218 ülkeden, 22399 üniversiteden, 1 milyon 300 binden fazla akademisyenin olduğu listede, Kocaeli Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk'ün de aralarında bulunduğu 322 akademisyen ile yer aldı. Listenin ilk üç sırasında Prof. Dr. Mustafa Çanakçı, Prof. Dr. Müslüm Arıcı ve Prof. Dr. Mustafa Özen isimli akademisyenler yer aldı.

 

Araştırma üniversitesi olma hedefine yönelik atılan adımların başarılı bir göstergesi olarak görülen listede, Kocaeli Üniversitesi’nin her alanından akademisyenin yer alması dikkat çekiyor.  AD Scientists Rankings 2024 listesinde Kocaeli Üniversitesi Mühendislik ve Teknoloji alanından 92, Tıp ve Sağlık alanından 61 akademisyen başı çekse de, Eğitimden Doğa Bilimlerine, Sanattan Tarihe, İlahiyattan Hukuka diğer bilim dallarında 169 akademisyen listede yer aldı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, akademisyenlerimizin başarısından büyük mutluluk ve gurur duyduğunu ifade ederek, “Kocaeli Üniversitesi, her zaman dediğimiz gibi 1. Ligde yer alan bir üniversite. Birlikte çalışarak üniversitemizi hakettiği yere getireceğimize inancım tam. Göreve başladığımız günden bu yana araştırma üniversitesi olma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda da çalışmalarımızın karşılığını almaya başladık. Daha yolun başındayız ama bu hedefte yolumuza devam edeceğiz” dedi. Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, akademik çalışmalar için her zaman teşvik edici ve yönlendirici yaklaşımları ile akademisyenlere destek veren Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a ve YÖK üyelerine de teşekkür etti.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi