Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

08-10-2023

İdiyopatik Granülomatöz Mastit (İGM) Tanı, Tedavi Çalıştayı sona erdi

Kocaeli Üniversitesi, Meme Cerrahisi Derneği, İzmir Meme Hastalıkları Derneği, Türkiye Meme Hastalıkları Derneği Federasyonu, Senaturk ve Türk Cerrahi Derneği ortaklığında İdiyopatik Granülomatöz Mastit (İGM) Tanı, Tedavi Çalıştayı, Kartepe Park Otel'de düzenlendi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştay, ikinci günde yapılan paneller ile sona erdi. Panellerin ilki 'Etiyoloji, Tanı ve Sınıflama Öneri Oturumu' adıyla Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu ve Prof. Dr. Abut Kebudi moderatörlüğünde yapıldı. Panelis olarak Prof. Dr. Bahadır Güllüoğlu, Prof. Dr. Hande Köksal, Prof. Dr. Naim Kadoğlu, Prof. Dr. Belma Koçer ve Prof. Dr. Turgay Şimşek yer aldı.

 

İkinci panel ise 'Tedavi Paneli' adıyla Prof. Dr. Zafer Utkan, Prof. Dr. Günay Gürleyik moderatörlüğünde, Prof. Dr. Mehmet Velidedeoğlu, Prof. Dr. Serhat Gür, Prof. Dr. Sadullah Girgin, Prof. Dr. Neslihan Cabioğlu ve Prof. Dr. Murat Kartal'ın katılımı ile gerçekleştirildi. Panellerde; İGM anketi sonuçlarının değerlendirilmesi ve algoritma tanımlaması yapıldı. İki gün süren ve İGM ile ilgili önemli katkılar sunulan çalıştay, oldukça verimli geçti. Çalıştay sonunda; ilki gerçekleştirilen çalıştayın devamının yapılması yönünde fikir birliğine varıldı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi