Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

07-10-2023

İdiyopatik Granülomatöz Mastit (İGM) Tanı, Tedavi Çalıştayı

Kocaeli Üniversitesi, Meme Cerrahisi Derneği, İzmir Meme Hastalıkları Derneği, Türkiye Meme Hastalıkları Derneği Federasyonu, Senaturk ve Türk Cerrahi Derneği ortaklığında İdiyopatik Granülomatöz Mastit (İGM) Tanı, Tedavi Çalıştayı düzenlendi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştay Kartepe Park Otel'de düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan çalıştayın açılış konuşmalarında, Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu, çalıştay hakkında bilgi verdi. Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk'e ev sahipliğinden dolayı teşekkür eden Doç. Dr. Emieoğlu, İGM çalıştayını, meme hastalıkları arasında önemli bir sorun olması ve özellikle ülkemizde daha sık görülmesi nedeniyle düzenlediklerini ifade etti.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ise, 'Kocaeli Üniversitesi'nde böylesi önemli bir konuda çalıştay yapmaktan ve siz değerli meslektaşlarımı burada ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Burada düzenlediğimiz çalıştay, İGM'ye büyük katkı için ilk adım. Bu toplantıların devamının geleceğine inanıyor, çalıştayın verimli geçmesini temenni ediyorum." dedi.

 

Açılış konuşmaları ardından, çalıştay oturumlarına geçildi. İlk oturumda; Prof. Dr. Güldeniz Karadeniz ile Prof. Dr. Gürhan Sakman moderatörlüğünde Prof. Dr. Hande Köksal 'İGM Epidemiyoloji ve Etiyopatogenez', Doç. Dr. Kenan Çetin 'İGM Klinik Bulgular ve Tanı', Doç. Dr. Özgür Çakır 'İGM Radyolojisi ve Ayırıcı Tanısı', Dr. Öğr. Üyesi Tugrul Eruyar 'Patoloji ve Ayırıcı Tanısı' ve Prof. Dr. Alper Akçan 'İGM Sınıflamalar ve Yeni Sınıflama Önerisi' başlıklı sunumlar yapıldı.

 

İkinci oturum ise Prof. Dr. Ali Gülçelik ile Prof. Dr. Kemal Atahan moderatörlüğünde; Prof. Dr. Özgür Aytaç 'Yerel Tedaviler', Prof. Dr. Mehmet Velidedeoğlu 'Sistematik Tedaviler', Doç. Dr. Didem Can Trabulus 'Tamamlayıcı Tıp Tedavi Yöntemleri', Prof. Dr. Müjgan Çalışkan Evren 'İGM Hastalığında Hirüdoterapi', Prof. Dr. Fazilet Ergözen 'Klinik İzlem Yaşlaşımı Ne Zaman? Kime?' ve Prof. Dr. Alper Akçan 'Cerrahi Tedaviler Ne Zaman? Kime?' başlıklı sunumlar yapıldı.

 

İdiyopatik Granülomatöz Mastit Tanı, Tedavi Çalıştayı'nın ilk günü soru ve katkı bölümü ardından sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi