Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

06-10-2023

Kocaeli Kitap Fuarı başladı

Üniversitemizin de paydaşları arasında yer aldığı ve Türkiye'nin ziyaretçi sayısı, etkinlik ve katılımcı açısından en büyük kitap fuarı olan Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl 13. kez kapılarını açtı.

 

Kocaeli Kongre Merkezi’nde ‘Şehri Okuyan İnsan’ adlı özel bir gösteri ile başlayan 13. Kocaeli Kitap Fuarı açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk yanı sıra Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kitap Fuarı Onur Konuğu Prof. Dr. Ümit Meriç ve çok sayıda davetli katıldı.

 

'Kağıttan dünyaların keşfi' sloganıyla bu yıl 7-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Kocaeli Kitap Fuarı açılışı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Protokol konuşmalarında ise Kitap Fuarı Onur Konuğu Prof. Dr. Ümit Meriç burada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Hayatım hep kağıtlar arasında, hep kağıtlarla baş başa geçti. Sağ elimle ilim toplayıp; sol elimle o ilimi dağıtmakla geçti.” dedi.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ise 13. kez hoş geldiniz demenin gururunu yaşadıklarını belirtti. 2009 yılında düzenlenen ilk kitap fuarına katılımın 10 bin kişi olduğunu söyleyen Büyükakın, bu yıl hedeflerinin 1 milyonu aşmak olduğunu aktardı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kitap Fuarı’nın Kocaeli’ye çok yakıştığını vurgulayarak, hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

 

Protokol konuşmalarının ardından ise ‘Şehri Okuyan İnsan’ adlı özel gösteri sahnelendi. Kocaeli Şehir tiyatroları Oyuncusu Ufuk Aşar’ın anlatımıyla sahnelenen gösteride Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu koro şefi İhsan Özer’in yönetimindeki orkestraya Hakan Aysev, Dilek Türkan, Ayfer Vardar eşlik etti. Büyük beğeni toplayan gösteri ardından sanatçılara çiçek takdimi yapıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Ayfer Vardar’a çiçek takdiminde bulundu. Son olarak kurdele kesilmesi ile birlikte Kocaeli Kitap Fuarı açılışı gerçekleştirildi.

 

Üniversitemizin de açacağı stant ile Kocaeli Üniversitesi Vakfı yayınları yanı sıra, üniversitemiz akademisyenlerinin kaleme aldığı kitaplar ziyaretçilerle buluşturulacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da ziyaretçi akınına uğraması beklenen Kocaeli Kitap Fuarı'nda; 530 yayınevi, sahaf ve sivil toplum örgütü stant açarken, 750'den fazla söyleşi, panel ve imza etkinliği yapılacak.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi