Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

06-10-2023

Akademisyenlerimizin patent başarısı

Kocaeli Üniversitesi Hereke Asım Kocabıyık MYO Metalurji Program Koordinatörü Doç. Dr. Hasan Kaya ve Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Uçar’ın yer aldığı çalışma patent alma başarısı gösterdi.

 

Kocaeli Üniversitesi Hereke Asım Kocabıyık MYO Metalurji Program Koordinatörü Doç. Dr. Hasan Kaya ve Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Uçar’ın yer aldığı, Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aykut Kentli ile Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Şahbaz paydaşlığında “İnce Cidarlı Açık Kesitli Profil İçin Yeni Bir Aşırı Plastik Deformasyon Metodunun Geliştirilmesi” adlı buluş, Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillendi.

 

Üniversitemizden iki öğretim üyemizin yer aldığı çalışma Savunma Sanayii, uzay, havacılık başta olmak üzere otomotiv endüstrilerinde kullanılmakla birlikte, Aşırı Plastik Deformasyon (APD) metodu ile malzemenin tanecik boyutunu mikronaltı, nano seviyelere indirgeyerek ultra ince taneli malzeme yapısı ile deformasyonlara karşı yüksek mukavemetli yapı oluşturulmasını, tasarlanan ve üretilen kalıp ile “U” profilli ince cidarlı metal malzeme için nihai üretim sağlayacak.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi